Μέχρι 15 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Νέα

Μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου θα διαρκέσει φέτος η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος

Υπενθυμίζεται πως όσοι καταναλωτές επιθυμούν να μεταβούν σε κάποιο κατάστημα, μπορούν να το κάνουν με τη μέθοδο του click in shop ή να παραγγείλουν ό,τι επιθυμούν και να το παραλάβουν με click away.
Στην αγορά των Ιωαννίνων υπάρχουν μειώσεις στις τιμές των ειδών.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργο Νταλαμάγκα είναι μια περίοδος κατά την οποία οι καταστηματάρχες επιχειρούν να καλύψουν μέρος του «χαμένου εδάφους» απ’ την περασμένη περίοδο που ήταν κλειστοί.

Κατά την διάρκεια της Μεγάλη Εβδομάδας υπήρξε αύξηση της εμπορικής κίνησης αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα κατευθύνθηκε σε λαμπάδες και παιδικά είδη ενώ στα άλλα εμπορικά καταστήματα η κίνηση ήταν υποτονική.
«Υπάρχει ένας περιορισμός στους πελάτες αφού πώληση έχει του περιορισμούς των Click Away και Click Inside, κάτι που επηρεάζει τον αριθμό των πελατών είτε διότι δεν θέλουν οι ίδιοι να μπουν στη διαδικασία των ραντεβού είτε διότι το κατάστημα δεν μπορεί λόγω των περιορισμών να δεχθεί τον αριθμό των πελατών που θα ήθελε, και αφετέρου αφαιρεί απ’ το λιανεμπόριο την «αυθόρμητη αγορά» που παραδοσιακά αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα των πωλήσεων κάθε καταστήματος» ανέφερε ο κ. Νταλαμάγκας.

Ανεβαίνει η ψυχολογία

Ωστόσο, και παρά τις απαγορεύσεις η ψυχολογία αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες εμβολιάζονται, διενεργούνται διαγνωστικοί έλεγχοι σε εμπόρους και εργαζόμενους και όλα από κοινού συντελούν στην εδραίωση ενός θετικότερου εμπορικού κλίματος.

Ναι μεν… αλλά

Ο κ. Νταλαμάγκας ρωτήθηκε και για το πρόγραμμα «Γέφυρα» λέγοντας ότι πολλές επιχειρήσεις μένουν εκτός και αυτό θα πρέπει να αλλάξει καθώς προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να είναι η διάσωση των εμπορικών καταστημάτων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας «είναι θετικό το πρόγραμμα αλλά χρειάζεται τροποποιήσεις καθώς πολλοί συνάδελφοι έμποροι μένουν εκτός» κατέληξε.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ