Με προβλήματα η διάθεση των self-test

Νέα

Τη διαβεβαίωση ότι τα προβλήματα διάθεσης με τα self tests θα διερευνηθούν έδωσε μιλώντας σε εθνικό δίκτυο ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Τα προβλήματα με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας και στα Γιάννενα, όπου δεκάδες οικογένειες ταλαιπωρήθηκαν όταν τα παιδιά τους βρέθηκαν θετικά στον ιό χωρίς στην πραγματικότητα να είναι!

«Εισήλθαν εκρηκτικά στη ζωή μας, ως συμπληρωματικό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος για τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στη διάθεση των self test και στη δήλωση των αποτελεσμάτων, στην πρεμιέρα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, σημειώνοντας ότι θα διερευνηθούν.
Ο αντιπρόεδρος είπε ότι σε κάθε νέα άφιξη είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα. «Θα λυθούν, όπως γίνεται», τόνισε για να συνεχίσει λέγοντας ότι «θα διερευνηθεί αν πρόκειται για λάθος παρτίδα».
Όσο αφορά την επικοινωνία του κοινού με τον ΕΟΔΥ και τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί λόγω του μεγάλου όγκου, είπε ότι θα προστεθεί νέα γραμμή για να απαντώνται όλα τα τηλεφωνήματα.
Πολλά ερωτήματα αναφορικά με τα προβληματικά κιτ των αυτοδιαγνωστικών τεστ δέχτηκε και ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Μήτρικας.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του εξήγησε ότι «η όποια αστοχία» στα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα πρέπει να απαντηθεί από τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ καθώς εκείνοι είναι οι υπεύθυνοι.
Παράλληλα, κάλεσε όσους πολίτες έχουν παραλάβει τεστ που έχουν προβληματικά κιτ να απευθυνθούν εκ νέου στα φαρμακεία που τα προμηθεύτηκαν. Για παράδειγμα πολλά κιτ έχουν άδεια δοχεία ορού! Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν υπάρχει ή είναι άδειο, οι φαρμακοποιοί δίνουν νέο δοχείο ορού για γίνει σωστά ο έλεγχος του δείγματος.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ