Με μέτρα και φέτος στις εκκλησίες

Νέα

Πιστή τήρηση των μέτρων, με ευλάβεια και προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ, ζήτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος από το ποίμνιο.

Ο κ. Μάξιμος ξεκαθάρισε ότι και φέτος θα εφαρμοστούν μέτρα στους ιερούς ναούς ώστε να προστατευτούν οι πιστοί και παράλληλα να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες και να προσευχηθούν.

Στην ουσία θα ακολουθήσουν οι ιερείς και οι πιστοί  τα ίδια μέτρα που ακολούθησαν και πέρσι προκειμένου να εορταστούν  τα Χριστούγεννα.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι και την φετινή χρονιά οι πιστοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι ώρα θα πρέπει να προσέλθουν και να αποφευχθεί ο συνωστισμός. «Θέλουμε τον κόσμο στις εκκλησίες αλλά θέλουμε και να τους προστατεύσουμε και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα ούτε και εκνευρισμός από κανέναν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί αναμένεται να τελέσουν περισσότερες Θείες Λειτουργίες.