Με ένα «κλικ» μαθαίνουν για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Νέα

O περιφερειάρχης δίνει τα εύσημα στους υπουργούς για την πλατφόρμα

Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε το άνοιγμα της πλατφόρμας eae.opekepe.gov.gr, για την υποβολή αιτήσεων για τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Όπως είπε πρόκειται για μια «καινοτομία» καθώς οι παραγωγοί από εδώ και στο εξής μπορούν να δουν τις αγροτικές επιδοτήσεις μετά από κάθε πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τις κυρώσεις ή μειώσεις στις δικαιούμενες ενισχύσεις με τους αντίστοιχους κωδικούς λαθών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στην υπηρεσία μπαίνουν με δυο απλούς σχετικά τρόπους:

-με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

-μέσω της Καρτέλας αγρότη

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, πρόκειται για μια σημαντική δράση καθώς ενισχύονται και επιταχύνονται: η υποβολή, η συλλογή και η επεξεργασία των αιτήσεων, ενώ με την ψηφιοποίηση της υπηρεσίας για την ανάδειξη των τεχνικών συμβούλων σε βάρος των αγροτών, δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα στον πρωτογενή τομέα.

«Όλες οι διαδικασίες, καθώς και οι πληρωμές πραγματοποιούνται ψηφιακά, με αμεσότητα, ταχύτητα, διαφάνεια και χωρίς επιβαρύνσεις.  Iκανοποιείται, έτσι, ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της χώρας που ήδη λειτουργούν, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης.

Η υλοποίηση της πλατφόρμας έγινε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία και φιλοξενείται στις υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (C-Cloud).

Τέλος, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ηλεκτρονική υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και ΣΤΑΤΙ Ελέγχου (ΟΣΔΕ)» υπέγραψαν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, και Ψηφιακής Διακυυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ