Μακάρι το άνοιγμα να διαρκέσει… λένε οι έμποροι

Νέα

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο, με ειδικό κωδικό και διάρκεια 3 ώρες

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο, με ειδικό κωδικό και διάρκεια 3 ώρες, με εξαίρεση τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα τα οποία θα μείνουν κλειστά.
Για τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα επιτρέπεται το click away και το click in shop με ραντεβού.

Εντός των καταστημάτων θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.
Παράλληλα, από αυτό το Σάββατο και για όλα τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και αυτό αναμένεται να τονώσει και την εμπορική αγορά με τους καταναλωτές να συνδυάζουν την βόλτα με τα ψώνια.

O πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Νταλαμάγκας ρωτήθηκε για την νέα επανεκκίνηση της αγοράς και ευχήθηκε αυτή να είναι η τελευταία φορά που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία οι έμποροι αλλά και οι καταναλωτές.
«Το άνοιξε-κλείσε των καταστημάτων έχει διαρκέσει συνολικά πάνω από έξι μήνες γεγονός που σημαίνει ότι τον μισό χρόνο τα καταστήματα έμειναν κλειστά και οι υποχρεώσεις συσσωρεύτηκαν» είπε ο κ. Νταλαμάγκας.

Να παραγγείλουν ή όχι;

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι πολλές από τις βιτρίνες των καταστημάτων δεν έχουν ακόμη αλλάξει… Στη μισή βιτρίνα βλέπεις χειμερινά και στην άλλη μισή ανοιξιάτικα είδη!
«Και οι έμποροι είναι μπερδεμένοι ενώ από το άνοιξε-κλείσε δεν έχουν προλάβει ούτε βιτρίνες να στήσουν. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το θέμα που προκύπτει με τις παραγγελίες καθώς θα πρέπει να πληρωθούν εάν υπάρχουν χρήματα ενώ κάποια από τα είδη μπορεί να μη φτάσουν και ποτέ!» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» ο κ. Νταλαμάγκας είπε ότι είναι χρήσιμο και ότι θα βοηθήσει γενικότερα την αγορά. «Προτείναμε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει άμεση ροή χρημάτων για να μπορέσουν οι μικροέμποροι να κρατήσουν τα μαγαζιά τους. Η πίεση που δεχόμαστε όλοι είναι μεγάλη και θα πρέπει να γίνει αναμόχλευση για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε καταστήματα και θέσεις εργασίας» κατέληξε.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ