Λαϊκές αγορές σε κάθε γειτονιά

Νέα

Οι λαϊκές αγορές ήταν το στοίχημα που κέρδισε η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Δουβανά.
Ο κ. Δουβανάς βρέθηκε την Τρίτη, το μεσημέρι σε μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές των Ιωαννίνων, αυτής της πλατείας Χατζή.
Όπως είπε σε δηλώσείς του οι «Λαϊκές αγορές σε κάθε γειτονιά που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών».
Ουσιαστικά, είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2010, κορυφώθηκε όμως αυτή τη δημοτική περίοδο με αποτέλεσμα σήμερα στα Γιάννενα να λειτουργεί κάθε μέρα της εβδομάδας από μία λαϊκή αγορά σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου, όπως άλλωστε ήταν και ο στόχος.
Σήμερα, λειτουργούν στο Δήμο Ιωαννιτών περιφερειακές Λαϊκές Αγορές σε Δροσιά, Σεισμόπληκτα, Ανατολή, Αμπελοκήπους, Βρυσούλα και Καρδαμίτσια, με τους πολίτες να τις έχουν αγκαλιάσει καθώς βρίσκουν φτηνά αλλά και ποιοτικά προϊόντα από τους παραγωγούς – εμπόρους.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, βρέθηκε στη Λαϊκή των Αμπελοκήπων όπου οι παραγωγοί προχώρησαν σε μια σημαντική κίνηση ενίσχυσης του Γηροκομείου, προσφέροντας δεκάδες σακούλες με προϊόντα τους εντελώς δωρεάν.
Όπως ανέφερε ο κ. Δουβανάς, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί συχνά κατά το παρελθόν από τους παραγωγούς προς ενίσχυση δομών του Δήμου κι άλλων φορέων που καλύπτουν ανάγκες ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Για το λόγο αυτό μάλιστα τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν το προηγούμενο διάστημα και που, όπως είπε, θα συνεχιστεί και την επόμενη δημοτική περίοδο.
«Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε το στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το να λειτουργήσουμε μία λαϊκή αγορά κάθε μέρα, σε διάφορες γειτονιές του Δήμου. Η ανταπόκριση τόσο των παραγωγών όσο και των συνδημότων μας ήταν και παραμένει σημαντική. Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα οι παραγωγοί απέδειξαν ότι αναγνώρισαν τις προσπάθειες μας και στήριξαν με όσες δυνάμεις έχουν τόσο το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, όσο κι άλλες κοινωνικές δομές που εξυπηρετούν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους και του Δημάρχου μας, Θωμά Μπέγκα, τους ευχαριστώ γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο», τόνισε μεταξύ άλλων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ