ΔΥΝΑΜΙΣ ΔΗΜΟΤΩN – Μήνυμα νίκης από το Μέτσοβο

Τοπικά

Το έναυσμα για να αλλάξει «σελίδα» ο Δήμος Μετσόβου, έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας, οι δημότες του Μετσόβου, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» και υποψηφίου δημάρχου, Σπύρου Βασιλείου.
Παρά την βροχή την ώρα της ομιλίας του κ. Βασιλείου, δεκάδες δημότες, από το Μέτσοβο και τα χωριά του δήμου, γέμισαν την πλατεία της ορεινής κωμόπολης, στηρίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο και τους συνεργάτες του και δείχνοντας τη δυναμική που έχει αποκτήσει η παράταξη «Δύναμις Δημοτών».
Η παράταξη «Δύναμις Δημοτών», ξεκίνησε αυτή την προεκλογική πορεία, ως η μοναδική πραγματικά νέα παράταξη, ως η παράταξη εκείνη που δεν αποτελεί τη συνέχεια κανενός πρώην συνδυασμού. Και αυτή την προσπάθεια και την πορεία της παράταξης φαίνεται πως «αγκάλιασαν» οι δημότες του δήμου Μετσόβου, όχι μόνο στην έδρα του δήμου, αλλά και σε όλα τα χωριά της περιοχής.
«Η παράταξη μας, όλους αυτούς τους μήνες, έκανε τον πιο τίμιο και καθαρό αγώνα! Μας το αναγνωρίζουν όλοι! Κινηθήκαμε με διαφάνεια, κινηθήκαμε με μοναδικό γνώμονα να παρουσιάζουμε σοβαρές, μετρημένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα αλλάξουν το μέλλον του δήμου! Και όλα αυτά τα κάναμε δημόσια! Είμαστε η μοναδική παράταξη στο Δήμο Μετσόβου, η μοναδική το ξαναλέω, που όλες μας τις κινήσεις, όλες μας τις προτάσεις τις κάναμε και τις παρουσιάσαμε δημόσια! Να τις γνωρίζουν όλοι. Δεν κρύψαμε τίποτα από κανέναν και δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα από κανέναν, ούτε σαν δημοτική αρχή», δήλωσε αρχικά στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Βασιλείου.
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου, αναφέρθηκε στον τρόπο που επέλεξαν να αντιπαρατεθούν οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Για έξι μήνες, οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, μην μπορώντας να αντιπαρατεθούν σωστά, εξαπέλυσαν «λάσπη» με «χτυπήματα» πισώπλατα, γνωρίζοντας πως δεν έχουν πρόγραμμα, πως με κάποιον τρόπο θα πρέπει να «φρενάρουν» τη δυναμική της παράταξης μας. Είπαν και άλλα πολλά… Όλα όσα είπαν ή προσπάθησαν να πουν… τη ερχόμενη Κυριακή τελειώνουν».
Ο κ. Βασιλείου τόνισε πως για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, προτεραιότητα έχει ο δημότης, ο οποίος βρίσκεται στον «πυρήνα» του σχεδιασμού της παράταξης «Δύναμις Δημοτών».
Η βασική αρχή του προγράμματος της «Δύναμις Δημοτών», όπως είπε ο κ. Βασιλείου, είναι οι ίσες ευκαιρίες για όλους, ενώ αναφορικά με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί είναι οι εξής:
Η Προτεραιότητα στον πολίτη
Η Οικονομική Ανάπτυξη με δημότες όμως που ευημερούν
Η Αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας του Δήμου
Ο Εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών και της Διοίκησης του Δήμου
Η Αξιοποίηση των Πηγών και Εργαλείων Χρηματοδότησης
Η Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής
Η Αύξηση της Απασχόλησης
Η Ανάδειξη του Δήμου ως Τουριστικός προορισμός διεθνούς επιπέδου με τα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών ορεινών τουριστικών προορισμών και θέρετρων.
Αναφερόμενος στο Μέτσοβο, την έδρα του δήμου, ο κ. Βασιλείου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στο Μέτσοβο…. Ουσιαστικά κεντρική πλατεία δεν υπάρχει… σε μέρες αιχμής επισκέπτες και αυτοκίνητα γίνονται ένα. Η πρόσβαση σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες είναι απαγορευτική. Τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα και ένα νέο ζευγάρι που θέλει να πάει βόλτα με το καροτσάκι…. περνάει ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να γίνει μία κυκλοφοριακή μελέτη στο πλαίσιο μίας γενικότερης ανάπλασης τόσο του κέντρου όσο και της κεντρικής οδού Τοσίτσα. Να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου αναβαθμίζοντας και την αισθητική του Μετσόβου. Για όλα αυτά όμως…. θα πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μετσόβου, το οποίο θα δώσει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα».
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου, ανέλυσε όλους τους άξονες στους οποίους δίνει βαρύτητα η παράταξη «Δύναμις Δημοτών» και καταλήγοντας στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και επιχειρήσεων.