Κρίσιμη η κατάσταση στο Πνευματικό Κέντρο

Νέα

Ελάχιστα τα έσοδα με τις δαπάνες να «τρέχουν» κανονικά

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Οργανισμός του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, που εδώ και έναν χρόνο έχει ελάχιστα έσοδα ενώ τα έξοδά του συνεχίζουν να τρέχουν και χωρίς να έχει υπάρξει πρόβλεψη για στήριξη σε κεντρικό επίπεδο.

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, οι μισθοδοσίες καταβάλλονται κανονικά από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού που είχε βασιστεί όμως σε έσοδα τα οποία δεν υπάρχουν. Έτσι, ο δήμος Ιωαννιτών στηρίζει με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση τη συνέχιση λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου και των δομών του, που υπολειτουργούν.
Πρόκειται όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΔΣ Ελένη Ακονίδου για μία κατάσταση, που προφανώς κανείς δεν είχε φανταστεί και επίσης για μια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει την ολοκλήρωσή της.

«Είναι αν όχι η χειρότερη χρονιά, σίγουρα μία από τις χειρότερες στην ιστορική διαδρομή του Πνευματικού Κέντρου. Δεν υπάρχουν έσοδα και την ίδια στιγμή εξακολουθούν να «τρέχουν» όλες οι δαπάνες που είναι ανελαστικές και δεν καλύπτονται από το κράτος. Δεν ισχύει στα Νομικά Πρόσωπα ό,τι ισχύει για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή κατάσταση», ανέφερε η κα Ακονίδου.

Με εξαίρεση κάποια μαθήματα που γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης στο Δημ. Ωδείο και στη Χορωδία, με τα δίδακτρα να έχουν μειωθεί στο 50%, όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Πνευματικού (Τμήμα Παραδοσιακών Χορών, Σχολή Σύγχρονου και Κλασικού Χορού, Εικαστικό Εργαστήρι, ΚΔΑΠ) παραμένουν σε αναστολή. «Είναι δύσκολο έως αδύνατο να λειτουργήσουν οι δομές αυτές με τηλεκπαίδευση. Το μόνο που ελπίζουμε, είναι να μπούμε από το καλοκαίρι σε μία σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε η κα Ακονίδου.