gel-eleousas

Κόντρα μεταξύ δήμου Ζίτσας και ΕΛΜΕ

Νέα

Απάντηση στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων δίνει ο δήμος Ζίτσας μετά από κατηγορίες της πρώτης πως ο δήμαρχος με έγγραφό του καθιστά υπεύθυνους τους Εκπαιδευτικούς του ΓΕ.Λ. Ελεούσας για τη δημόσια περιουσία και υγεία.

Σημειώνεται πως η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της σημείωνε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε να παίρνει τη σκυτάλη από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ο Δήμαρχος Ζίτσας, και να «απειλεί» τους Εκπαιδευτικούς ευθέως αντί ο ίδιος να δει τα προβλήματα που υπάρχουν.
Ο δήμαρχος δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε και καμιά αρμοδιότητα, να επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, να αναθέτει στους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή τη φύλαξη του κτιρίου και να τους καθιστά υπεύθυνους.  Δεν είμαστε ούτε φύλακες ούτε αστυνόμοι!

Εάν θέλει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας να βρει τους υπαίτιους για αυτή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία ας ψάξει αλλού και όχι να ρίχνει τις ευθύνες στους Εκπαιδευτικούς».
Ο δήμος Ζίτσας στην απάντησή του καταθέτει αυτούσια την επιστολή του «για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του» και σημειώνει σκωπτικά πως: πιθανολογούμε πως στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν υπάρχει μέλος με την ειδικότητα φιλολόγου ελληνικής γλώσσας, για να εξηγήσει και σ’ εμάς σε ποια παράγραφο του εγγράφου μας «ο Δήμαρχος «απειλεί» ευθέως τους εκπαιδευτικούς» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους και από πού προκύπτει «πως επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου».

Η επιστολή του δήμου έχει ως εξής: «Τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη τη χώρα το φαινόμενο των καταλήψεων σχολικών μονάδων έχει ενταθεί. Από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στη λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, έχει προστεθεί και το Γενικό Λύκειο Ελεούσας.

Είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών για διαμαρτυρία ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με τις μορφές κινητοποιήσεων που επιλέγουν. Πέραν όμως αυτού με το παρόν, σας εφιστούμε την προσοχή που πρέπει να δείξετε, σύμφωνα με τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, όσον αφορά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας περιουσίας.

Επειδή οι καταλήψεις των σχολείων διαταράσσουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους, σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των παραπάνω».
«Κλείνοντας λοιπόν την απάντησή μας ξεκαθαρίζουμε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, αφού δεν γίνεται αντιληπτό από τους ίδιους, πως ουδεμία πρόθεση είχαμε να επέμβουμε στο έργο των διδασκάλων των παιδιών μας, κάθε άλλο μάλιστα. Δοθείσης όμως της ευκαιρίας, ζητάμε να μας υποδείξουν από πού θα πάρουμε τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο οι οποίες προκλήθηκαν στη διάρκεια της κατάληψης;

Α) Από τους ανέργους του Δήμου μας;
Β) τους κτηνοτρόφους-γεωργούς ή
Γ) τους δημότες, συνταξιούχους του ΟΓΑ;
Γιατί εμείς, στην εξάχρονη θητεία μας στο Δήμο αποδείξαμε έμπρακτα, κάτι που και οι Δ/ντες και εκπαιδευτικοί το έχουν δημόσια παραδεχτεί, πως δεν είμαστε φειδωλοί στη διάθεση χρημάτων, προκειμένου τα σχολικά μας κτίρια να αποτελούν «κόσμημα» για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας.