Κλεμμένες εικόνες από τα Ιωάννινα βρέθηκαν σε Μονή της Αττικής

Νέα

Μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας

Εικόνες που είχαν κλαπεί στο παρελθόν από Ιερούς Ναούς σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων εντοπίστηκαν, από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντός Ιεράς Μονής στην Αττική. Συνολικά εντοπίστηκαν εκκλησιαστικές εικόνες και ξυλόγλυπτα βημόθυρα αρχαιολογικής αξίας, τα περισσότερα εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τον νομό Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρωινές ώρες της 31-10 οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, στοχευμένη έρευνα σε Μονή της Αττικής με τη συνδρομή κλιμακίου αρχαιολόγων με ειδικότητα στη Βυζαντινολογία του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής για τον εντοπισμό 3 εκκλησιαστικών εικόνων που είχαν κλαπεί από έτερη Μονή της επαρχίας το 2012.

Από την ενδελεχή έρευνα στους χώρους της Μονής, εντοπίστηκαν, όπως αναφέρεται στο αρχονταρίκι, οι 3 εικόνες που αναζητούνταν και επιπρόσθετα βρέθηκαν 4 εικόνες και ξυλόγλυπτα βημόθυρα, οι οποίες ταυτοποιήθηκε ότι έχουν κλαπεί προ ετών από Μονές και Ναούς της επαρχίας.