Κινητοποίηση των πυροσβεστών την Κυριακή στην κεντρική πλατεία

Νέα

Αγωνιστικά, όπως είχαν προαναγγείλει, κλείνουν οι πυροσβέστες την φετινή περίοδο.

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι η  Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου επαναφέρει στο προσκήνιο τα ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τις εργασιακές συνθήκες όσο και με τις αποδοχές.

Την Κυριακή, το μεσημέρι,  προγραμματίζεται επίδοση ψηφίσματος στον συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, καθώς και στον Διοικητή Ηπείρου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην κεντρική πλατεία, όπου το ψήφισμα θα επιδοθεί και στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών κ. Βασίλης Βράστος αναφέρθηκε στην σύσταση του νέου υπουργείου ενώ στάθηκε στα αιτήματα που σχετίζονται τόσο με τις συνθήκες εργασίας τους όσο και με τις απολαβές.

Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα των πυροσβεστών είναι το επίδομα επικινδυνότητας, η υπερεργασίας αλλά και η ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο υπόμνημα το οποίο αναμένεται να σταλεί στο υπουργείο λέγοντας οτι αναμένουν απο τον νέο υπουργό να δει τα θέματα και εαν ποτέ κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον ίδιο τον υπουργό. «αν ποτέ κληθούμε, θα διατυπώσουμε τις προτάσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΑΔΕΔΥ

Την  στήριξή τους στον αγώνα των πυροσβεστών δήλώσαν τα μέλη του κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ ΝΤ Ιωαννίνων που είχαν συνάντηση με τον κ. Βράστο.

Ο πρόεδρος Χρήστος Γρίβας αναφέρθηκε στους αγώνες και την διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν οι γυναίκες και οι άντρες της πυροσβεστικής λέγοντας οτι θα βρίσκονται σαν ΑΔΕΔΥ πάντα κοντά τους προκειμένου απο κοινού να αγωνιστούν για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. «Ενημερωθήκαμε για τα αιτήματα της κινητοποίησης που έχουν να κάνουν με την: θεσμοθέτηση –αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό.

Πρόσληψη προσωπικού (Μονιμοποίηση Πενταετών  και εποχικού προσωπικού).  Ανανέωση του υλικοτεχνικού και ατομικού εξοπλισμού με αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού. Αποζημίωση των ωρών Υπερεργασίας- Γενικής Επιφυλακής στο Πυροσβεστικό Σώμα και μια σειρά θεσμικών αιτημάτων: «Στηρίζουμε τα αιτήματα της κινητοποίησης και τρέφουμε τεράστια εκτίμηση προς τους πυροσβέστες για τον αγώνα που έδωσαν και φέτος για την κατάσβεση των πυρκαγιών» είπε, ενώ  ταυτόχρονα στάθηκε «στις τεράστιες  διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και ειδικότερα της σημερινής, για την μη υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στην εποχή που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ανυπολόγιστες και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ