Κάτοχος ρεκόρ Γκίνες και επίσημα η Μητρόπολη

Νέα
  • Συγκεντρώθηκαν 135 τόνοι γυάλινων συσκευασιών

Οι 135 τόνοι γυάλινων συσκευασιών που συγκεντρώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα βάζουν την Μητρόπολη Ιωαννίνων στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αποστολή και το Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ενώ η παραπάνω ποσότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει συγκεντρωθεί παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα.
Για την πιστοποίηση του ρεκόρ είχαν έρθει στα Γιάννενα στελέχη της εταιρείας ενώ 16 κάμερες κατέγραφαν συνεχώς τον χώρο. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης με τη συνολική καταγραφή των ποσοτήτων γυαλιού που συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν, με τους παριστάμενους εκπροσώπους της Μητρόπολης, της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και των θεσμικών φορέων της πόλης να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.
Τόσο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, όσο οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», αλλά και ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος Γ. Καραμπίνας, που ήταν από τους επίσημους καταμετρητές – διαιτητές στη διαδικασία, αναφέρθηκαν στο σπουδαίο επίτευγμα ως ένας άθλος για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Παρόντες στην εκδήλωση νωρίς το πρωί ήταν ακόμη και ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας.

Μοναδικές εμπειρίες από τους μαθητές που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ

Στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βρέθηκαν λίγο αργότερα και οι μαθητές του Λυκείου Κατσικά που κέρδισαν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο ανακύκλωσης, συγκεντρώνοντας περισσότερο από 1 εκ. συσκευασίες και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ.
Μία αξέχαστη εμπειρία και γιατί βρέθηκαν σε έναν άλλο κόσμο, αλλά και γιατί ήταν από τους ελάχιστους τυχερούς που παρακολούθησαν ένα παιχνίδι της ομάδας του Αντετοκούνμπο, των Μιλγουόκι Μπακς, με αντίπαλο τους ΜπόστονΣέλτικς.
Ο υποδιευθυντής του Λυκείου Ανδρέας Φίλης, που ήταν ο επικεφαλής της αποστολής αλλά και ένας από τους μαθητές περιέγραψαν τις μοναδικές στιγμές που βίωσαν στις ΗΠΑ σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.