ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ – Επιστρέφει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης

Εκδηλώσεις

Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, την περασμένη Παρασκευή, 3 Μαΐου.
Ένα Φεστιβάλ που κατόρθωσε, μέσα σε μόλις 3 χρόνια ύπαρξης, να παγιώσει σπουδαίες συνεργασίες με ορισμένους από τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς φορείς της χώρας, όπως είναι το Εθνικό Θέατρο και τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, να αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις με συνεργασίες σημαντικών φορέων του εξωτερικού και να αναδείξει την οικουμενικότητα του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.
«Μέσω της παγίωσης κι αναβάθμισης του εν λόγω Φεστιβάλ, παραμένουμε συνεπείς στην προσπάθειά μας για ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου Δωδώνης και για προβολή όλων των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, μέσα από καλλιτεχνικές κι επιστημονικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Μάλιστα, ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, ο Δήμος Δωδώνης βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας’ ως δεύτερος επιλαχών νικητής στην κατηγορία ‘Πολιτιστικός Τουρισμός’» δήλωσε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζεται αναβαθμισμένο κι εμπλουτισμένο, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
3 Ιουλίου – Sofia Sinfonietta: 24 μουσικοί και σολίστες, μαζί με 2 λυρικούς τραγουδιστές, θα παρουσιάσουν γνωστά έργα της κλασσικής σκηνής και άριες των Χαίντελ και Μότσαρτ.
6 & 7 Ιουλίου – Ομαδικοαναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης: Σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Φουκς, θα πραγματοποιηθεί αναζήτηση συνδέσεων μεταξύ της Αρχαίας Ελληνικής και της Ψυχαναλυτικής Σκέψης, με επίκεντρο τις Ασυνείδητες Ομαδικές Δυναμικές στην Αρχαιότητα και Σήμερα.
12 & 13 Ιουλίου – Εθνικό Θέατρο: Η Ορέστεια, η μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου ελληνικού δράματος θα παρουσιαστεί σε δύο συνεχόμενες παραστάσεις. Ο Αγαμένων, οι Χοηφόροι και οι Ευμενίδες, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Ιούς Βουλγαράκη, της Λίλλυς Μελεμέ και της Γεωργίας Μαυραγάνη αντίστοιχα, πραγματεύονται την τραγική μοίρα των Ατρειδών σε μια καινοτόμα ενιαία παράσταση.
25 Ιουλίου – Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ: Ένα Μουσικο-Θεατρικό αναλόγιο, με τίτλο Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο, θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 40 μουσικοί, μαζί με 2 ηθοποιούς και 1 λυρική τραγουδίστρια, με θέμα την εμπειρία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νέο-ρομαντική ποίηση του Άγγλου φιλέλληνα Rupert Brooke.
1 Αυγούστου – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Την ευφυέστατη κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το Τάβλι», θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης, με πρωταγωνιστές τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στους ρόλους των αυθεντικών χαρακτήρων του Φώντα και του Κόλια.
15 Αυγούστου – Δημήτρης Παπαδημητρίου: Με ηγετικό ρόλο επί σκηνής, διευθύνοντας και παίζοντας πιάνο, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει τα πιο όμορφα και δημοφιλή τραγούδια του, σε μια Αυγουστιάτικη Πανσέληνο γεμάτη από ονειρικές ενορχηστρώσεις.