Κάθε Τετάρτη οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για κρούσματα παιδιών

Νέα

«Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κάθε Τετάρτη θα γίνονται ανακοινώσεις για τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά από τον ΕΟΔΥ και ειδικότερα για τις ηλικίες από 4 έως 17 ετών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

«Παρακολουθούμε όλα τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα», ανέφερε σε ερώτηση που του έγινε, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι αυτή την ώρα στα σχολεία. «Έχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας», ανέφερε και πρόσθεσε πως από το υπουργείο Παιδείας, μέσα από την πλατφόρμα myschool, θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τμήματα που ενδέχεται να είναι σε αναστολή. «Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τέλος επεσήμανε πως σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα που θα αφορά τον εμβολιασμό των ανηλίκων, παρουσία της κ. Θεοδωρίδου και της κ. Παπαευαγγέλου. «Θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν γονείς και μαθητές μέσα από το κανάλι youtube του Υπουργείου Παιδείας και θα μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους», σημείωσε.