«Κατατονικοί» οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα

Νέα

Ο αναπληρωτής υπεάρχης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γιάννης Νικόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το υπουργείο αλλά και τις Υγειονομικές περιφέρειες ώστε να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων πριν τελειώσει το καλοκαίρι.

Ο ρυθμός εμβολιασμού έχει πέσει κάτω από τις 50.000 δόσεις ημερησίως, πράγμα αναμενόμενο για τον μήνα των διακοπών που είναι ο Αύγουστος. Η κυβέρνηση επιθυμούσε είχε θέσει ως στόχο ο εμβολιασμός να φτάσει το 70%, κάτι που φαίνεται ανέφικτο. Με τους σημερινούς ρυθμούς, η επίτευξη του τείχους ανοσίας απομακρύνεται! 

 

Στα βουνά για… εμβολιασμούς

 

Στα πλαίσια της επιχείρησης «Ελευθερία», υγειονομικά κλιμάκια θα βρεθούν στο ακριτικό Δίστρατο προκειμένου να εμβολιαστούν κάτοικοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στα Γιάννενα και θα συνεχιστούν. 

«Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πτωτικές τάσεις στους εμβολιασμούς και αυτό είναι αποτέλεσμα και των καλοκαιρινών μετακινήσεων των πολιτών. Εμείς, τις επόμενες ημέρες θα βρισκόμαστε σε διάφορα σημεία και ορεινά χωριά κάνοντας εμβολιασμούς σε κατοίκους των περιοχών που έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν», ανέφερε για να συμπληρώσει ότι «είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες τη σημασία του εμβολιασμού και να κάνουν το εμβόλιο». 

Τα εμβόλια που κυρίως χρησιμοποιούνται είναι το μονοδοσικό Johnson & Johnson για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον ενώ στο Δίστρατο θα γίνουν εμβολιασμοί με Pfizer. 

 

Τηρείστε τα μέτρα 

 

Την ίδια ώρα ο κ. Νικόπουλος καλεί τους πολίτες εκτός από τον εμβολιασμό να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας ώστε να προφυλάσσονται όλοι ειδικά σε σημεία με συνωστισμό. 

«Το εμβόλιο είναι σημαντικό ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται και να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ειδικά σε κλειστούς χώρους αλλά και σε χώρους με συνωστισμό» τόνισε. 

 

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις 

 

Ετοιμότητα στα Νοσοκομεία της περιοχής μας ενώ μέχρι στιγμής και παρά τις νοσηλείες ασθενών με κορωναϊό δεν ασκείται πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Οι κλινικές δουλεύουν χωρίς προβλήματα ενώ δεν υπάρχει πίεση σε ΜΕΛ και ΜΕΘ covid.

Ο κ. Νικόπουλος υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν προσλήψεις προσωπικού ώστε να στελεχωθούν και οι κανονικές ΜΕΘ: «Ακόμη και μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να στηρίξουμε με νέο προσωπικό την δημόσια Υγεία» κατέληξε.  

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ