Κατά της «πεζοδρόμησης» το Σωματείο Καφέ – Μπαρ

Νέα

Τη διαμαρτυρία του για την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλίμνια περιοχή, περιμετρικά του κάστρου της πόλης έως την 28.06.2020 και από ώρα 19:00 μ.μ. έως 23:00 μ.μ., εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Καφέ Μπαρ Κέντρων Διασκέδασης & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων «Παμβώτις».

«Με την μέθοδο της προσωρινότητας και της πιλοτικής του εφαρμογής, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από 23 Μαΐου 2020, με δύο συνεχόμενες προσωρινές αποφάσεις, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει κάποια κυκλοφοριακή μελέτη, να έχει ληφθεί σχετική κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και χωρίς φυσικά να έχει κληθεί προηγουμένως και το Σωματείο μας να εκφράσει τις απόψεις του, όπως επιβαλλόταν να έχει γίνει, λόγω και της σημαντικής συνεισφοράς μας στα ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών με την καταβολή των δημοτικών τελών και τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

Ακόμη, όπως αναφέρουν, η απόφαση αυτή αποτελεί βαρύ οικονομικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς τα τραπέζια τους αδειάζουν νωρίς το βράδυ, ενώ ήδη μετράνε μεγάλες οικονομικές απώλειες από την περίοδο του lockdown.

«Η εξακολούθηση του μέτρου μας βρίσκει αντίθετους και δηλώνουμε πώς, αν αυτό εξακολουθήσει, θα αφανιστούμε οικονομικά και δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα τεράστια έξοδα που πληρώνουμε στο Δήμο για την χρήση των κοινοχρήστων χώρων, αλλά και στα έξοδα λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, γιατί θα είμαστε αναγκασμένοι να κλείνουμε τα καταστήματά μας πολύ νωρίτερα και, δυστυχώς, θα χαθούν και θέσεις εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.