Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Νέα

Να ενώσουν τις φωνές τους δίνοντας ένα μαζικό «παρών» καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων τους εμπόρους της πόλης, στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απριλίου

Να ενώσουν τις φωνές τους δίνοντας ένα μαζικό «παρών» καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων τους εμπόρους της πόλης, στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απριλίου, «μαζί με τους επαγγελματίες και με όλους εκείνους που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με μας, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία και από κοινού να προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας για τα προβλήματα που καθημερινά διογκώνονται», όπως τονίζει.

Οι εκρηκτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, σε πρώτες ύλες, εμπορεύματα, καύσιμα, σε συνδυασμό με την αναδουλειά που βιώνουν ολοένα και περισσότερο αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, συνθλίβουν το εισόδημα, απειλώντας τον βιοπορισμό τους, όπως τονίζει ο Σύλλογος σε συνέχεια της ανακοίνωσης, την ίδια ώρα που «το τέλος επιτηδεύματος είναι εδώ, η φορολογία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, οι φορολογικοί συντελεστές στα είδη λαϊκής κατανάλωσης είναι επίσης εδώ και δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας. Τα χρέη συσσωρεύονται, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις περιμένουν στην γωνία», υπογραμμίζει.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος καλεί την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, σε συμμετοχή με το κλείσιμο των καταστημάτων και με τη μαζική παρουσία των επαγγελματιών, στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, με την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και λοιπών φορέων της πόλης.

Τα αιτήματα του Συλλόγου:

– Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.

– Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

– Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην Ενέργεια.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

– Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά».