Και κλειστή η εστίαση και με χρέη στην πλάτη…

Νέα

Αγωνία για το αύριο των επιχειρήσεών διατυπώνουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

Αγωνία για το αύριο των επιχειρήσεών διατυπώνουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης. Εδώ και μήνες οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές ενώ την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις τρέχουν…
Ο τζίρος έχει καταρρεύσει και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν αν και πότε θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης μίλησε για τα προβλήματα καθώς για το άνοιγμα της εστίασης δεν υπάρχει στο τραπέζι!

Την ίδια ώρα τα ποσά των επιστρεπτέων δεν φτάνουν ούτε για τα αναγκαία.
«Τώρα, έχουμε την ανάγκη να στηριχτούμε. Τώρα! Θέλουμε να μην πληρώνουμε δημοτικούς φόρους ενώ είμαστε κλειστοί…», λέει ο κ. Τάτσης αποτυπώνοντας το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν την στιγμή που έχουν μηδενικούς τζίρους.
Μάλιστα, ειδικά για τις ρυθμίσεις που αφορούν δημοτικά τέλη, ο κ. Τάτσης μιλά για καθυστερημένη αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο έχει σαν αποτέλεσμα την δυσφορία του κόσμου της εστίασης. «Καθυστέρηση τόσο στη λήψη των αποφάσεων όσο και στην εφαρμογή με το άνοιγμα της πλατφόρμας μήνες μετά την πανδημία…», λέει μεταξύ άλλων.

Οι αποφάσεις για το άνοιγμα του κλάδου δεν αναμένονται άμεσα, καθώς προτεραιότητα δόθηκε στα καταστήματα του λιανεμπορίου και ακολουθούν τα γυμνάσια και τα λύκεια που επίσης αναμένεται να λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Για την εστίαση δεν γίνεται καμία συζήτηση καθώς οι επιστήμονες φοβούνται την παραμονή και τον συνωστισμό πολλών εντός των καταστημάτων χωρίς να φορούν μάσκα.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την εστίαση και επίσης υπήρξε διαφωνία για το άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Εμείς, ζητούμε επιπλέον μέτρα στήριξης του κλάδου μας και τα ζητήματα αυτά θα τα θέσουμε και στους αρμόδιους υπουργούς σε τηλεδιασκέψεις που θα κάνουμε. Ήδη, οι εκπρόσωποι των σωματείων έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να δοθούν ενισχύσεις. Επιπλέον, για ακόμη μια φορά θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να μας αντιμετωπίζει μόνο σας επιχειρηματίες. Είμαστε φυσικά πρόσωπα. Έχουμε οικογένειες τι οποίες πρέπει να στηρίξουμε» κατέληξε ο κ. Τάτσης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ