Ιωάννινα και Κρήτη έρχονται πιο κοντά

Νέα

Την πρώτη τους απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κρήτη θα εγκαινιάσουν τα Γιάννενα την Παρασκευή 6 Αυγούστου, εξυπηρετώντας τόσο την τουριστική κίνηση μεταξύ των περιοχών, όσο και τις γενικότερες συγκοινωνιακές ανάγκες.

Σε αυτό το πλαίσιο βρέθηκε χθες στα Γιάννενα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Vigo Travel Δημήτρης Μεταξά, η οποία εδρεύει στην Κρήτη και είχε την πρωτοβουλία. Σημειώνεται πως οι πτήσεις θα υλοποιηθούν με πιλοτικό χαρακτήρα σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο για επέκταση και τους χειμερινούς μήνες, ανάλογα με την κίνηση. 

Οι πτήσεις θα διεξάγονται με αεροσκάφος Air – bus 320, 174 θέσεων της Aegean και η απόσταση θα καλύπτεται σε μία ώρα και δέκα λεπτά. 

Η εταιρεία όπως τόνισε ο κ. Μεταξάς έχει ήδη δημιουργήσει και ένα πλαίσιο τουριστικών πακέτων που προσφέρονται για τους Ηπειρώτες ου θέλουν να ταξιδέψουν στην Κρήτη για τις διακοπές τους και η δυσκολία της μετακίνησης αποτελούσε το βασικότερο εμπόδιο μέχρι σήμερα.

«Λόγω της πανδημίας και των αλλαγών και προβλημάτων που έχει προκαλέσει, σκεφτήκαμε να δώσουμε την ευκαιρία και στην Κρήτη και την Ήπειρο, να συνδεθούν για πρώτη φορά, αεροπορικώς, κυρίως για τουριστικούς λόγους, δίνοντας όμως τη δυνατότητα στον καθένα για μεμονωμένες μετακινήσεις, καλύπτοντας συγκοινωνιακούς λόγους και οικονομικούς», ανέφερε ο κ. Μεταξάς.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον Γεν. Γραμματέα του ΔΣ Στ. Σιούτη εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία, ευελπιστώντας, ότι θα δοθεί η δυνατότητα και στις δύο περιοχές να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μανόλης Κοντογιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου, αναφερόμενος στους εκατοντάδες κρητικούς που ζουν, εργάζονται στην Ήπειρο ή σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.