Ικανοποιημένος για τη νέα απόφαση για τους ΣΜΑ

Νέα

Κ. Καψάλης: Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο

Ως βαλβίδα εκτόνωσης των έντονων αντιπαραθέσεων στην αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης την πρόσφατη απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων για έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ στην Ήπειρο και στη συνέχεια την ανάθεση της σχετικής υπηρεσίας σε ένα μικρότερο χρονικό διάστημα από τα 10 έτη.
Ο κ. Καψάλης τόνισε πως η απόφαση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει οι αποφάσεις σε τέτοιο επίπεδο για ζητήματα μείζονος σημασίας να λαμβάνονται πλειοψηφικά.
«Οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και στους δημότες. Όλοι βάλαμε νερό στο κρασί μας, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της Ηπείρου», ανέφερε.

Περισσότερες δυνατότητες για διαδημοτικές συνεργασίες

Στο μεταξύ, η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του διαδημοτικού έργου κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων αποτέλεσε ένα πρώτο στίγμα των προθέσεων τριών τουλάχιστον δήμων της περιοχής που εξετάζουν τα περιθώρια ενίσχυσης των διαδημοτικών συνεργασιών.
Το έργο προτάθηκε από τους δήμους Πωγωνίου, Ζαγορίου και Κόνιτσας και πρόκειται να κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στο δήμο Ζαγορίου και βρίσκεται κοντά στη Μονή Βελλάς.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 530.000 ευρώ και πρόκειται για το δεύτερο καταφύγιο αδέσποτων, μετά από αυτό του δήμου Ιωαννιτών.
Τα ενδιαφέροντα ωστόσο προκύπτουν από την εξέταση των δυνατοτήτων που έχουν οι δήμοι να προχωρήσουν και σε άλλες διαδημοτικές συνεργασίες όπως είναι η επεξεργασία της βιομάζας από τους οικισμούς των δήμων Κόνιτσας και Πωγωνίου, αλλά ακόμη και το ενδεχόμενο σύστασης κοινών, διαδημοτικών τεχνικών υπηρεσιών.