Η ξαφνική νεροποντή άφησε πληγές στην Ήπειρο

Νέα

Άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση των προβλημάτων

Το καλοκαιρινό μπουρίνι δεν κράτησε ώρα αλλά άφησε πίσω του πολλές ζημιές με τη βροχή και τον αέρα να σαρώνουν πολλές περιοχές της Ηπείρου.
Προβλήματα εντοπίζονται στους Νομούς Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας ενώ λιγότερα ήταν τα προβλήματα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε πτώσεις δέντρων ενώ υπήρξαν πολύωρες διακοπές ρευματοδότησης. Εξαιτίας των διακοπών ρεύματος προκλήθηκαν διακοπές και στην υδροδότηση καθώς αντλιοστάσια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

«Βομβαρδισμένη» περιοχή θυμίζουν πολλές παραλίες της Ηπείρου. Ο αέρας και η βροχή ξήλωσε ομπρέλες, παρέσυρε ξαπλώστρες και προκάλεσε μεγάλες ζημιές ενώ οι λουόμενοι έτρεχαν να προφυλαχτούν από την ένταση των φαινομένων.
Την ίδια ώρα πολλές πληγές μετρά ο Δήμος Νικολάου Σκουφά που με έγγραφο στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου ζητάει να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύνολο του Δήμου. Οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί αφορούν όλες τις Δημοτικές Ενότητες .

Άμεση επέμβαση στην Άρτα

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Αρταίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν από το μικρής διάρκειας μεν, αλλά ιδιαίτερης έντασης, καλοκαιρινής καταιγίδας, που έπληξε και την Άρτα τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης. Αποτέλεσμα του φαινομένου αυτού, ήταν η πτώση κλαδιών και δέντρων, ενώ υπήρξαν και πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε αρκετά σημεία του Δήμου.

Άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου η Πολιτική Προστασία και η ΔΕΥΑΑ, επενέβησαν έγκαιρα όπου χρειάστηκε, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα ανέκυψαν. Έτσι, τα συνεργεία του Δήμου, προχωρούν στην απομάκρυνση των δέντρων και των κλαδιών που υποχώρησαν από τον δυνατό αέρα, στους καθαρισμούς των δρόμων για την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οδηγών, στους καθαρισμούς των φρεατίων από τα φερτά υλικά της βροχής, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προχωρούν στην αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που προέκυψαν.

Επίσης, το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου, για τη λήψη μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.
Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός, η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου και η αποκατάσταση των προβλητών που δημιουργήθηκαν στον Δήμο Αρταίων και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Πανέτας «Κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι η συνεργασία, η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που μας προκύπτουν».

Αιτήσεις καταγραφής ζημιών στην Ηγουμενίτσα

Τέλος, ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της άμεσης ανάγκης καταγραφής των προκληθέντων ζημιών που υπέστησαν οι δημότες από τις πρόσφατες πλημμύρες, προχωρά στην καταγραφή τους, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί καταβολής ενισχύσεων και αποκατάστασης ζημιών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εντός 30 ημερών, από την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί, υποβάλλοντας τα κάτωθι να δικαιολογητικά:
1. Αίτηση
2. Φωτογραφικό υλικό των ζημιών
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26653/61103