Η κατασκήνωση περιμένει τα παιδιά

Νέα

Μέχρι τις 8 Μαΐου το βράδυ, θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ για την συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα κατασκήνωσης στους Ελαιώνες στη Χαλκιδική.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια παιδιών, οι οποίοι δήλωσαν το φορολογικό έτος 2020 οικογενειακο εισοδημα που δεν υπερβαινει τις 30.000 €

και παράλληλα:

να  συγκέντρωσαν κατά το έτος 2021,  50 ημέρες

– από την ασφάλιση τους στον e-ΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων ή/και

– από  τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και

– από τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και

– από τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων

είτε – να είναι άνεργοι εγγεγραμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών (δηλαδή από 8/1)

Όπως επισημάνθηκε από την Ευτυχία Μαυροπούλου, εκτός από την δωρεάν συμμετοχή μέσα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ μπορεί κάποιος να κάνει ιδιωτική εγγραφή και το παιδί του να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης για 7 ή 15 μέρες απολαμβάνοντας όλες τις δραστηριότητες που γίνονται με άξονα την ηλικία του παιδιού.

Η κατασκήνωση, σύμφωνα με την κα. Μαυροπούλου, θα τηρήσει και φέτος όλες τις Οδηγίες για την λειτουργία των κατασκηνώσεων, όπως αυτές θα καθορισθούν από το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κατασκήνωση διαμένει Ιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι διαθέσιμοι όλο το 24ώρο. Το Ιατρείο και το αναρρωτήριο είναι μόνιμες εγκαταστάσεις και πλήρως εξοπλισμένες. «Οι γονείς θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλής με την απόφασή τους να στείλουν το παιδί στην κατασκήνωση καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα και εξειδικευμένο προσωπικό είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή επιτήρηση όλων των δραστηριοτήτων των παιδιών» καταλήγει η κα. Μαυροπούλου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ