Η Ηγουμενίτσα γίνεται κρίσιμη δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη

Νέα

Η Ηγουμενίτσα γίνεται στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ, στα γραφεία του Οργανισμού, παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Μαρία Κεφάλα.

Η Ηγουμενίτσα γίνεται η κρίσιμη δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη

Η Ηγουμενίτσα γίνεται στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Η Ηγουμενίτσα γίνεται η κρίσιμη δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη και η γέφυρα που συνδέει το Ιόνιο, την Αδριατική και τη Μεσόγειο, εξασφαλίζοντας σημαντική ώθηση σε πολλούς τομείς, είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για σύμπραξη συμβατή με τις εθνικές ανάγκες αφού το Δημόσιο παραμένει μέτοχος με 33% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και το 85% του ετήσιου τέλους επιστρέφεται στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για νέα έργα.

«Είχα δεσμευτεί στην τοπική κοινωνία ότι η επένδυση θα συνοδεύεται με ικανοποίηση χρόνιου αιτήματος παραχώρησης 6.000 στρεμάτων της παραλιακής ζώνης στην τοπική αυτοδιοικηση κι αυτό υλοποιείται, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης σε εκκολαπτόμενη στρατηγική συμμαχία με την Ιταλία «που διευρύνεται με την παρουσία του ομίλου Grimaldi, όμιλος με τεχνογνωσία και στην απανθρακοποίηση των λιμανιών για πράσινη μετάβαση.