Η εστίαση παραδίδει τα κλειδιά στην κυβέρνηση

Νέα

Συμβολική κινητοποίηση ως απάντηση στις δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, το Σωματείο «Παμβώτις» παραδίνει τα κλειδιά στην κυβέρνηση, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, στις 11 το πρωί.
Οι αντιδράσεις στην εστίαση παίρνουν μαζικά χαρακτηριστικά και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης βλέπει μια από τις ατάκες του να γυρίζουν εναντίον του.
«Όποιος επιχειρηματίας θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ», είχε πει ο υπουργός, που γρήγορα ανασκεύασε… όταν αντιλήφθηκε ότι η λεκτική υπερβολή του προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων ενώ την ίδια ώρα πολλά κλειδιά ετοιμάζονται να σταλούν στο Μέγαρο Μαξίμου εξαιτίας της αδυναμίας να δοθεί λύση στην οικονομική ασφυξία εκατοντάδων επιχειρήσεων της εστίασης που παραμένουν κλειστές εδώ και μήνες!

Είμαστε φυσικά πρόσωπα… με οικογένειες
Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Χρήστος Τάτσης εξήγησε ότι «πια τα έξοδα των επιχειρήσεων είναι συσσωρευμένα» και άρα πολλά κλειδιά θα παραδοθούν έτσι και αλλιώς… ενώ επανέλαβε ότι πλην των εξόδων που πρέπει να καλύψουν για τις επιχειρήσεις τους θα πρέπει να καλυφθούν και τα προσωπικά έξοδα που έχει ο κάθε επιχειρηματίας. «Έχουμε εκτός από τα έξοδα και τις υποχρεώσεις των καταστημάτων να καλύψουμε και τα δικά μας καθημερινά τρέχοντα έξοδα. Μας βλέπει η κυβέρνηση σαν επιχειρήσεις και όχι σαν φυσικά πρόσωπα που έχουν οικογένειες», λέει ο κ. Τάτσης.

Σε όλη τη χώρα…
Την επόμενη Τετάρτη είναι μια ημέρα όπου σε όλη τη χώρα, την ίδια περίπου ώρα θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ώστε η κυβέρνηση να παραλάβει εκτός από τα κλειδιά… και τα μηνύματα των ανθρώπων της εστίασης που δεν βλέπουν κανένα φως στον ορίζοντα!
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ