Η Άννα Μπατιστάτου η πρώτη πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Νέα

Η Άννα Μπατιστάτου εκλέχθηκε –και μάλιστα από τον πρώτο γύρο- να είναι η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Άννα Μπατιστάτου εκλέχθηκε –και μάλιστα από τον πρώτο γύρο- να είναι η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, κατάφερε να συγκεντρώσει τις 8 ψήφους που προέβλεπε ο νόμος και έτσι δεν χρειάστηκε να επαναληφθεί η διαδικασία.

Η ψηφοφορία διαμορφώθηκε ως εξής:

Αν. Μπατιστάτου: 8

Στ. Νικολόπουλος: 3

Έτσι, η κ. Μπατιστάτου γίνεται  η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τους τέσσερις αντιπρυτάνεις που πλαισιώνουν την Άννα Μπατιστάτου να είναι οι: Παναγιώτα Καντή (Φυσικό), Ιωάννης Λεονάρδος (ΒΕΤ), Θεόδωρος Ματίκας (ΜΕΥ) και Ξενοφών Μπήτσικας (Σχολή Καλών Τεχνών).

Ποια είναι η νέα πρύτανης

Η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής (MD) το 1988 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι: M.Α. (1990), M.Phil. (1990) και Ph.D. (1993), Department of Pathology and Center for Neurobiology and Behavior, Columbia University, GSAS, ΝΥ, USA.

Το 1997 απέκτησε τον τίτλο Ιατρικής ειδικότητας στην Παθολογική Ανατομική. Από το 2002 είναι μέλος ΔΕΠ στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εξελέγη Καθηγήτρια το 2013),ενώ έχει πλούσιο διαγνωστικό και ερευνητικό έργο. Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στην κατανόηση της μοριακής παθογένειας των κακοήθων νεοπλασμάτων και στην αναγνώριση προγνωστικών και προβλεπτικών δεικτών σε ιστικό υλικό από ασθενείς με νεοπλασία.

Έχει 216 εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, που ευρετηριάζονται στη βάση δεδομένων pubmed, με αριθμό αναφορών 4219 και h-index 34 (Scopus). Είναι επίσης συγγραφέας λογοτεχνικού βιβλίου με τίτλο «Η ζωή εν πέτρα», Εκδόσεις FAGOTTOBOOKS, 2016.

Την τελευταία πενταετία έχει διατελέσει στις ακόλουθες θέσεις: Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας για την Ιατρική Ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής του ΚΕΣΥ/Υπουργείου Υγείας, Μέλος της Ομάδας Εργασίας για την έκδοση Κατευθυντήριων Οδηγιών για τον προ-συμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του ΚΕΣΥ/Υπουργείου Υγείας, Μέλος της Επιτροπής Ογκολογίας του ΚΕΣΥ/ Υπουργείου Υγείας, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο UEMS Specialist Section of Pathology/European Board of Pathology, Μέλος της Educational Committee της European Society of Pathology, Μέλος του Advisory Board της European Society of Pathology και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (2016-2021).

Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού-Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το 2018.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ