ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – Συνάντηση εργασίας στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Νέα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης πραγματοποίησε την Παρασκευή, 1 Μαρτίου, επίσκεψη στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Τσιμπίκη και τη γενική γραμματέα κ. Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου.
Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της Περιφερειακής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου κατέθεσαν στον κ. Καραγιάννη τις θέσεις του φορέα για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και επισημαίνοντας ότι «μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, η χώρα πρέπει να κινηθεί στον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων και εκείνων των παρεμβάσεων που θα φέρουν επενδύσεις και κατά συνέπεια θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν το ΑΕΠ», υπέβαλλαν τις εμπεριστατωμένες προτάσεις τους για σταθερό φορολογικό σύστημα, για αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα, για την έναρξη έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις.
Ο κ. Καραγιάννης, από την πλευρά του ενημέρωσε τα μέλη του ΟΕΕ σχετικά με τις διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων.
Αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο νόμου για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Τέλος, παρουσίασε συγκεκριμένα αποτελέσματα σχετικά με τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των καθεστώτων ενίσχυσης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.