karvelis_pgni

Έτοιμο για τους εμβολιασμούς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Νέα

Στα Γιάννενα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων βρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Καθ΄ όλα έτοιμο είναι το ΠΓΝΙ, να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του προσωπικού του, καθώς φαίνεται πως έχουν ήδη καταρτιστεί οι πίνακες ημερήσιου προγράμματος εμβολιασμού, έχει στελεχωθεί το εμβολιαστικό κέντρο με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν και τα εμβόλια.
Στα Γιάννενα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να παρευρεθεί στην άσκηση προσομοίωσης που θα πραγματοποιούσε το Νοσοκομείο, στο πλαίσιο της έναρξης του εμβολιασμού για την COVID-19 βρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του Νοσοκομείου με πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΙ.
Ο εμβολιασμός για την 1η δόση του εμβολίου του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.
Τη δεύτερη δόση το προσωπικό θα την λάβει 21 μέρες μετά σύμφωνα με το πρωτόκολλο. «Από τις 29 του μήνα και μέχρι στις 3 Ιανουαρίου θα γίνονται 40 εμβόλια την ημέρα, σε γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος. Από τις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα με σκοπό ως τις 20 Ιανουαρίου να ολοκληρωθούν για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Τέλος, ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό θα γίνεται στα δυο νοσοκομεία της πόλης, στα Κέντρα Υγείας και σε μονάδες υγείας που συστεγάζονται με τα Κέντρα Υγείας. Είναι το πραγματικό όπλο που είναι το εμβόλιο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης που υποστήριξε ότι το ποσοστό συμμετοχής στο ιατρικό προσωπικό είναι μεγάλο ενώ και στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων θα αυξηθεί το ποσοστό: «Λογικό είναι να υπάρχει προβληματισμός που θα αντιμετωπιστεί από την ενημέρωση που θα υπάρξει από τους επιστήμονες. Είμαστε σε συνεχείς τηλεδιασκέψεις που έχουν αυτό το στόχο: Της ενημέρωσης!», κατέληξε ο κ. Καρβέλης.
Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Νίκος Κατσακιώρης μίλησε για ανταπόκριση από πλευράς των υγειονομικών σε ποσοστό 65% ενώ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από πλευράς της διοίκησης αναφέρεται ότι «ο στόχος είναι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, το δυνατόν γρηγορότερα, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα εμβολιασμού και με τη σκέψη αυτή καλούμε και την υπόλοιπη κοινότητα να πράξει το ίδιο, συμμετέχοντας στον εμβολιασμό, ώστε χρησιμοποιώντας το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη και έχουμε πλέον στα χέρια μας, να μπορέσουμε όλοι μαζί να αναχαιτίσουμε τον ιό και να περάσουμε το συντομότερο δυνατό σε ρυθμούς κανονικότητας».
Η βουλευτής της ΝΔ Ιωαννίνων κα. Μαρία Κεφάλα μίλησε για την ετοιμότητα και είπε ότι είναι μια εθνική προσπάθεια ώστε όλοι να δώσουμε τη μάχη ενάντια στον κορωναϊό. «Είναι το εμβόλιο το μόνο όπλο και θα πρέπει να το κάνουμε, ενώ είναι υψηλά τα ποσοστά των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε», ανέφερε.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο ΠΓΝΙ

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο προετοιμασίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ως Εμβολιαστικό κέντρο, η Υπ. Πληροφορικής του Νοσοκομείου, διοργάνωσε εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο.
Το Σεμινάριο οργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και στελέχη της εταιρείας Pfizer Hellas που ανέλαβαν να ενημερώσουν επιστημονικά τους αρμόδιους υγειονομικούς του Νοσοκομείου (ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς κλπ).

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο

Τέλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ αμέσως μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη με τον οποίο και είχε ένα γόνιμο διάλογο ενώ αμέσως μετά πήγε και στον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.
Με τον δήμαρχο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τον συντονισμό εν όψει της έναρξης του εμβολιασμού κατά του COVID-19.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος και η βουλευτής του Νομού Μαρία Κεφάλα.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι «θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν και θα το κάνει δημοσίως» ενώ τόνισε ότι ο Δήμος με όλες τις υπηρεσίες του θα συμβάλλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Η ομίχλη σταμάτησε τον Ν. Χαρδαλιά

Στο μεταξύ, η ομίχλη κράτησε… μακριά τον Νίκο Χαρδαλιά από τον πρώτο προορισμό-σταθμό του προγράμματός του, προκειμένου να παρακολουθήσει τις διαδικασίες που αφορούν το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19.
Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο υφυπουργός δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ενώ μέχρι αργά χθες το απόγευμα, δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση για το εάν θα ταξιδέψει στην ηπειρωτική πρωτεύουσα και πότε. Πληροφορίες πάντως ανέφεραν πως η επίσκεψη του υφυπουργού μετατέθηκε για το Σάββατο.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ