Στα χέρια των μαθητών τα πρώτα tablet 

Τοπικά

Την τελευταία ημέρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων έγινε η παράδοση των tablet σε μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Στην παράδοση βρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης αλλά και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλης Τσαμπαλάς.

Τα 190 tablet, που αγοράστηκαν από την σχολική επιτροπή του Δήμου αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες σε μαθητές ενώ σύμφωνα με τον κ. Τσαμπαλά οι ανάγκες αυτές έγιναν γνωστές μόλις πριν από μια εβδομάδα! 

Tablet με χρήματα που θα διαθέσει η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου κα. Νόκα αναμένεται να αγοραστούν και για την κάλυψη των αναγκών μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο κ. Καμπουράκης στις δηλώσεις του ευχαρίστησε το Δήμο για την προμήθεια των τεχνολογικών μέσων ενώ γνωστοποίησε ότι το 1ο και το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο έχουν παραλάβει 100 tablet, δωρεά εταιρείας, για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Χρήση ipad στην διδασκαλία μαθημάτων».

«Εμείς συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις όποιες ανάγκες υπάρχουν. Τα σχολεία θα βρεθούν με έναν πολύ σημαντικό αριθμό από τεχνολογικό υλικό και θα πρέπει αυτό στη συνέχεια να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιείται παράλληλα με τη διά ζώσης διδασκαλία».

Ο κ. Καμπουράκης ερωτηθείς για τα προβλήματα που υπήρξαν υποστήριξε ότι πολλές οικογένειες κάνουν από το σπίτι τηλεργασία ενώ παράλληλα έχουν και δυο ή και περισσότερα παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εξοπλισμό ταυτόχρονα. 

«Μεγάλο ποσοστό επέλεξε την χρήση του κινητού, η οποία βέβαια είναι μία λύση…αλλά δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη. Δε θα αποκλείσω ότι μπορεί να υπάρχει μικρό ποσοστό παιδιών που είτε δεν έχει κάποια συσκευή είτε δεν υπάρχει στην περιοχή του δίκτυο. Κάνουμε προσπάθεια. Καθημερινά τα τηλέφωνά μου και το γραφείο είναι ανοιχτό. Εντοπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις και ό,τι μπορούμε κάνουμε» είπε, ευχόμενος να ξαναγεμίσουν τα σχολεία και οι αυλές αυτών με παιδιά! 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ