Εργατικό ατύχημα με θύμα έναν ηλεκτρολόγο

Νέα

Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας 29χρονος ηλεκτρολόγος στην Άρτα κατά τη διάρκεια της εργασίας του το Σάββατο το βράδυ στο εργοστάσιο της «Ήπειρος ΑΕΒΕ». Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Από την πλευρά της η εταιρεία με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντος: «Με βαθιά θλίψη, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ ανακοινώνει τον αδόκητο θάνατο από ατύχημα ενός νέου εργαζόμενου του εργοστασίου της, στον Αμμότοπο Άρτας, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ως ηλεκτρολόγος βάρδιας, το Σάββατο 6 Ιουνίου, 2020.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε προσληφθεί στο εργοστάσιο ως Ηλεκτρολόγος προ τριών μηνών. Στο σύντομο, όμως, διάστημα από την πρόσληψή του, είχε ήδη αποδείξει τις ικανότητές του και αναγνωριστεί ως πολλά υποσχόμενο, πολύτιμο μέλος της ομάδας της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά.

Παράλληλα, συνεργάζεται με τις Αρχές στην έρευνα που θα αναδείξει τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την εταιρεία, που ακολουθεί τα αυστηρότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας, με τις αντίστοιχες εκπαιδεύσεις του προσωπικού, σε όλες της τις εγκαταστάσεις».

Σε ανακοινώσεις με μορφή καταγγελίας προχώρησαν τόσο το Εργατικό Κέντρο Άρτας όσο και το Μέτωπο Ταξική Ανατροπής.
«Από το πρωί της Κυριακής, στην παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, μας δηλώθηκε ότι απουσιάζουν όλοι οι τη διοίκησης, και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Με πρόσχημα ότι ήταν αργία, δεν ενημερώθηκε η επιθεώρηση εργασίας ούτε το ΙΚΑ, και από μόνο του αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πού το πάνε.

Δεν είναι τυχαίο που ενώ η Πυροσβεστική, χρειάστηκε μια ώρα ακριβώς για τον απεγκλωβισμό του συναδέλφου μας, στην συγκέντρωση πια, που εξελίχθηκε του Εργατικού Κέντρου έξω από την πύλη του εργοστασίου, οι υπεύθυνοι όταν πια έφτασαν προς το μεσημέρι της Κυριακής στην Άρτα, ισχυρίστηκαν ότι το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι δούλευε σε ένα, άγνωστο τι, πατάρι.

Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση και να μην “ξεχαστεί”, όπως άλλες φορές στο παρελθόν. Να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας.

«Οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή δυνάμεων της Πυροσβεστικής προκειμένου να μπορέσει να απεγκλωβιστεί από τον χώρο του ατυχήματος. Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στην Ήπειρο στέκονται στο πλευρό της οικογένειάς του και των συναδέλφων του και εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και αγανάκτηση για τον πρόωρο και άδικο χαμό του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής στην Ήπειρο.