ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΙ – «Τρέχουν» οι διαδικασίες για την εγκατάσταση PET- CT

Νέα

Στα Γιάννενα βρέθηκε και έκανε επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κλιμάκιο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση και λειτουργία του PET- CT. Η PET/CT είναι σύγχρονη απεικονιστική μέθοδος και προέρχεται από τη σύντηξη με τη βοήθεια εξελιγμένου λογισμικού, δύο εξετάσεων, της PET (Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων) και της CT (Αξονικής Τομογραφίας). Με αυτό τον τρόπο συνδυάζονται σε μία και μόνη εξέταση τα πλεονεκτήματα της λειτουργικής απεικόνισης της PET με τη λεπτομερή μορφολογική απεικόνιση της CT. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ακόμη μια φορά ενισχύει και εξοπλίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με υπερσύγχρονα μηχανήματα που θα δώσουν την δυνατότητα στους επιστήμονες να βοηθήσουν χιλιάδες ασθενείς που φτάνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο έλεγχος ανοίγει το δρόμο
Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.) βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου προκειμένου να δει τον χώρο στο τέταρτο κτήριο εκεί όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το PET –CT και η μονάδα παραγωγής κυκλοτρόνιου.
Σκοπός του κλιμακίου είναι η παροχή πρωτοπόρων και καινοτόμων δημοσίων κτιρίων, με σεβασμό στο περιβάλλον και πάνω από όλα με τους ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον.
Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης αναφέρθηκε στον έλεγχο αλλά και στις διαδικασίες που τρέχουν με γοργούς ρυθμούς.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγο διάστημα υπογράφτηκε από τη διοίκηση του υπουργείου και τους εκπροσώπους του κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η σύμβαση του έργου προμήθειας και εγκατάστασης ενός συγκροτήματος ιατρικού εξοπλισμού PET/CT (Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) και μιας μονάδας παραγωγής ραδιοφαρμάκων (Κύκλοτρον), που εντάσσεται στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», συνολικού προϋπολογισμού 17.000.000 ευρώ.
Η έλευση του κλιμακίου δείχνει ότι προχωρούν οι ενέργειες και σύντομα θα περάσουμε στην τελική φάση της υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου που απαιτεί τη συνέργεια υπηρεσιών, διοίκησης και φορέων της περιοχής για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Και το μικροσκόπιο σε λειτουργία
Στο μεταξύ, ο κ. Τσίκαρης αναφέρθηκε και στη λειτουργία του υπερσύγχρονου μικροσκόπιου που βρίσκεται πια στη διάθεση της Νευρολογικής Κλινικής. Με την έναρξη της λειτουργία του, η Νευρολογική Κλινική καθίσταται ακόμη πιο εξελιγμένη στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ