ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ – Ευκαιρία για πολύ καλές αγορές

Νέα

Μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις.
Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους καταναλωτές αλλά και στη δυνατότητα των εμπόρων να αυξήσουν τους τζίρους τους.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, δίνεται η ευκαιρία στους εμπόρους να αυξήσουν και να ισορροπήσουν τα οικονομικά τους δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα η αγορά κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα από άποψη κίνησης.
Δοθείσης της ευκαιρίας ο πρώην πρόεδρος ρωτήθηκε και για ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν για την τόνωση της εμπορικής κίνησης. Ο κ. Νταλαμάγκας υποστήριξε ότι διάφορες δράσεις θα μπορούσαν να διοργανωθούν αλλά ξεκαθάρισε ότι στις δράσεις αυτές θα πρέπει να εμπλέκονται όλοι οι φορείς προσφέροντας ανάλογες εκπτώσεις σε επισκέπτες και μη και όχι μόνο ο εμπορικός κόσμος. «Το κέρδος θα είναι μεγάλο εάν και εφόσον σε τέτοιες δράσεις συμμετάσχει όλη η τοπική κοινωνία με το σύνολο των φορέων και όχι μόνο οι έμποροι» είπε χαρακτηριστικά.

Προσοχή από τους εμπόρους

Στο μεταξύ, να θυμίσουμε ότι είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με το νόμο να ακολουθούνται οι συγκεκριμένες οδηγίες:
Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να γίνει η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ