Επιστροφή στους παιδικούς σταθμούς με περιορισμένη προσέλευση

Νέα

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δημήτριος Πάνου, ο αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Τσίμαρης και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής του ΝΠΔΔ κα Φωτεινή Θάνου επισκέφτηκαν τους 4ο, 5ο ,8ο και 12ο Βρεφονηπιακό  Σταθμό, όπου διαπίστωσαν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πάνου στα τοπικά ΜΜΕ, για να ενταχθούν τα παιδιά και πάλι στο σχολικό περιβάλλον απαιτείται χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής. Παράλληλα, όπως ανέφερε, η προσέλευση ήταν μικρότερη του αναμενομένου, καθώς είχαν ζητηθεί σχετικές ενημερώσεις από τους γονείς και σε αντίθεση με ό,τι είχαν δηλώσει, τελικά ο αριθμός βρεφών και νηπίων που πήγαν τη Δευτέρα στους σταθμούς, ήταν κατά πολύ μειωμένος. Ο κ. Πάνου έκανε μνεία στο σύνολο των εργαζομένων και στις καθαρίστριες για την απόλυτη ετοιμότητα ώστε να υποδεχθούν τα παιδιά σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν πλέον για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τέλος, έκανε γνωστό, πως ένας αριθμός εργαζομένων έκανε χρήση του δικαιώματος αδειών ειδικού σκοπού, ενώ ένας άλλος αριθμός εργαζομένων δεν έκανε χρήση του δικαιώματος αυτού, αν και είχε τη δυνατότητα.

Tην πρώτη εβδομάδα επιστροφής στην κανονικότητα οι σταθμοί του ΟΚΠΑΠΑ θα λειτουργούν εκ περιτροπής για τα βρέφη –νήπια ως φάση προσαρμογής και την Παρασκευή θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Οι εγγραφές-επανεγγραφές για την σχολική χρονιά 2020-21 συνεχίζονται κανονικά και λήγουν στις 15 Ιουνίου.