Επίσκεψη του Μάριου Κάτση στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Νέα

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Φιλιατών πραγματοποίησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών.

Κατά την επίσκεψή του ο Μάριος Κάτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αναλυτικά με το νέο διοικητή κ. Τσουρά, αλλά και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Παρά τα χειροκροτήματα και τους θεατρινισμούς, η κυβέρνηση όχι μόνο δε στάθηκε στο πλευρό των υγειονομικών ως όφειλε, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμα ούτε καν τις εφημερίες τους.

Σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, και παρά την ευελιξία που παρείχε η ΕΕ για τις δαπάνες που αφορούν την υγεία, η κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει το νοσοκομείο Φιλιατών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ειδικά γιατρών και νοσηλευτών. Οι όποιες προσλήψεις έγιναν, αφορούσαν μόνο επικουρικό και κυρίως λοιπό επικουρικό προσωπικό, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υλοποιήθηκαν δε, χωρίς σχέδιο, και χωρίς γνώμονα τις υπαρκτές ανάγκες που υπάρχουν, αλλά όπως αποδείχθηκε σε κάποιες από τις ειδικότητες και τον αριθμό, έγιναν με παλαιοκομματικά και πελατειακά κριτήρια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής.

Ο Μάριος Κάτσης ενημερώθηκε για την πορεία των μόνιμων προσλήψεων που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για αυτές που απαιτούνται και ήδη έχουν καθυστερήσει σημαντικά να προκηρυχτούν. Ο βουλευτής τόνισε πως χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις για να στηριχθούν οι κλινικές του νοσοκομείου (ακτινολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, οφθαλμολογική είτε υπολειτουργούν είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους) αλλά και για να στελεχωθεί επαρκώς η νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει, την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπως αυτή είχε δρομολογηθεί από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.