Επιλέγουν να στολίσουν έλατο και μετά το φυτεύουν

Νέα

Να στολίσουν ένα αληθινό έλατο επιλέγουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι.

Μάλιστα, επιλέγουν το έλατο να είναι φυτεμένο και όχι κομμένο. Αφού περάσουν οι μέρες των γιορτών, το έλατο είτε παραμένει ζωντανό στην γλάστρα είτε μεταφυτεύεται σε κήπο ή σε χωράφι ή ακόμη και σε ανοικτό αίθριο χώρο.

Η Βασιλική Τζοβάρα γεωπόνος τις τελευταίες ημέρες έχει προμηθευτεί έλατα αλλά και άλλα δέντρα όπως το γκι που μπορούν να στολιστούν για τα Χριστούγεννα και έπειτα να χρησιμοποιηθούν για τον κήπο ή το μπαλκόνι.

«Τα τελευταία χρόνια όλοι και περισσότεροι είναι αυτοί που ζητούν αληθινά ζωντανά δέντρα για να στολίσουν. Άλλωστε, η τιμή τους είναι πολύ οικονομικότερη από τα τεχνητά και επίσης μπορεί κάποιος να τα κρατήσει και να μην υπάρχει κανένα θέμα. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αγορασει δέντρα και τα στολίζουν κάθε χρόνο. Είναι διαφορετική η αίσθηση που έχεις με ένα αληθινό δέντρο που μάλιστα είναι στη γλάστρα του και όχι κομμένο».

Οι τιμές στα δέντρα είναι διαφορετικές καθώς εξαρτάται η τιμή από το μέγεθος και κυρίως από το ύψος. Το δέντρο μεταφέρεται από το φυτώριο ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κανονίσει να το μεταφέρουν με δικό τους μέσο. Εκτός, από  τα έλατα, οι περισσότεροι επιλέγουν αλεξανδρινά αλλά και άλλες γιορτινές συνθέσεις για να στολίσουν το σπίτι ή το γραφείο τους. «Είναι από τα φυτά που επιλέγουν οι περισσότεροι» τονίζει η κα. Τζοβάρα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ