Επιχορηγούνται 4.500 επιχειρήσεις της Ηπείρου

Νέα

Θέμα ημερών η ανάρτηση των δικαιούχων και η έναρξη των πληρωμών

Σε 4.500 ανέρχονται οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της Ηπείρου οι οποίες επιχορηγούνται ως πληγείσες από την πανδημία covid-19 με ποσό που ανέρχεται συνολικά σε 45 εκατομμύριο ευρώ.

Η ανάρτηση των επιχειρήσεων που είναι δικαιούχες αποζημίωσης, θα αρχίσει εντός του Σαββατοκύριακου και θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η βάση κινείται στο 20 (-) και όπως είπε ο Περιφερειάρχης, στην Περιφέρεια Ηπείρου οι πληρωμές θα αρχίσουν άμεσα, εντός του Απριλίου. Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι θα χρηματοδοτηθούν με ποσά που κυμαίνονται από 2.000 έως και 15.000 ευρώ. «Θα είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που μέσα στον Απρίλιο θα κάνει πληρωμές, ενώ οι άλλες Περιφέρειες θα αρχίσουν να πληρώνουν στο τέλος Μαΐου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 8500 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 4500 έχουν αξιολογηθεί θετικά, ενώ έχουν υποβάλει ενστάσεις περίπου 500 επιχειρήσεις, οι οποίες ίσως ενταχθούν στην πορεία, χωρίς όμως η πορεία των δικών τους ενστάσεων να επηρεάζει την πληρωμή των υπολοίπων.

Θα ακολουθήσει η εξέταση των ενστάσεων, η οποία δεν θα επηρεάσει όμως τη διαδικασία επιχορήγησης των επιχειρήσεων που έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση (από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020) με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 45.000.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις που θα δικαιωθούν στις ενστάσεις τους υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ, τα οποία θα διατεθούν πέραν των εγκεκριμένου ποσού των 45 εκ. ευρώ.