Επέστρεψαν οι πελάτες στα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Νέα

Ικανοποιητική προσέλευση και συνεχείς έλεγχοι από την αστυνομία

Μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες αναστολής λειτουργίας, άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους τη Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ της χώρας.
Παρά ταύτα, η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για τα χιλιάδες άτομα που απασχολούνται στον χώρο, από ιδιοκτήτες μέχρι πλανόδιους λαχειοπώλες, αφού τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί από την περασμένη άνοιξη, που ο κλάδος είχε παραμείνει κλειστός για ακόμα δύο μήνες. Για πολλούς λαχειοπώλες τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, αφού λόγω του ιδιάζοντος καθεστώτος στο οποίο λειτουργούν πολλοί, δεν υπήρξε κάποια μέριμνα για να λάβουν έστω ένα μικρό βοήθημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, η προσέλευση των πελατών στα καταστήματα του ΟΠΑΠ από το πρωί της Δευτέρας, όπως ανέφεραν οι Ανδρέας Τάτσης και Χρήστος Μέγας αντίστοιχα που διατηρούν πρακτορείο στο κέντρο της πόλης, ήταν ικανοποιητική, πάντα όμως στο πλαίσιο των κανόνων που θέτει το υγειονομικό πρωτόκολλο και με την ΕΛ.ΑΣ να διενεργεί συνεχείς ελέγχους στα καταστήματα για την τήρηση των αποστάσεων και κυρίως του ανώτατου επιτρεπόμενου αριθμού των πελατών εντός του καταστήματος ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.
«Συνολικά πέντε μήνες κλειστές οι επιχειρήσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο και έχει δημιουργηθεί έτσι κι αλλιώς μία δύσκολη κατάσταση. Δόθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή, η επιδότηση ενοικίου, οι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή, όμως πίσω από τις επιχειρήσεις υπάρχουν φυσικά πρόσωπα, για τα οποία δεν ελήφθη καμία μέριμνα από την Πολιτεία», ανέφερε ο κ. Τάτσης.

Τεράστια ωστόσο υπήρξε και η απώλεια εσόδων για το κράτος λόγω της αναστολής λειτουργίας των πρακτορείων ειδικά για την περίοδο των εορτών, που παραδοσιακά ο τζίρος ανεβαίνει κατακόρυφα και είναι ο μεγαλύτερος στη διάρκεια του έτους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά από το 1963, τον περσινό Δεκέμβριο δεν κυκλοφόρησε το Κρατικό Λαχείο.