Δύο νέα Αθλητικά Κέντρα σε Σεισμόπληκτα και Καρδαμίτσια

Νέα
  • Θωμάς Μπέγκας: «Δημιουργούμε τις αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος μας»

Κενά πολλών δεκαετιών στον τομέα των αθλητικών υποδομών που έχουν ανάγκη τα Γιάννενα, επιχειρεί να καλύψει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Επενδύοντας τα τεσσεράμισι προηγούμενα χρόνια 1,2 εκατ ευρώ σε αθλητικά έργα και «ωριμάζοντας» για την επόμενη τετραετία δύο νέα αθλητικά-προπονητικά κέντρα σε Καρδαμίτσια και Σεισμόπληκτα.
«Στηρίζουμε τον αθλητισμό, δημιουργούμε υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, προσπαθώντας να καλύψουμε κενά πολλών δεκαετιών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στην ειδική θεματική εκδήλωση για τον Αθλητισμό, που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα».
Δύο νέοι αθλητικοί χώροι δρομολογούνται για τη νέα δημοτική θητεία, τους οποίους παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, λέγοντας πως και οι δύο μπορούν να παραδοθούν ολοκληρωμένοι στην τοπική κοινωνία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Προηγουμένως είχε προηγηθεί ένας απολογισμός του έργου που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια στον τομέα του αθλητισμού, κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.

Αθλητικό Κέντρο Σεισμοπλήκτων

Το αθλητικό κέντρο έχει ώριμη μελέτη προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Περιλαμβάνει: α. Γήπεδο ποδοσφαίρου 60Χ40μ. με πλαστικό χλοοτάπητα. Οι προδιαγραφές του γηπέδου καλύπτουν αγώνες 8Χ8 (απαιτείται 50Χ35) και 9Χ9 (απαιτείται 60Χ40), β. Γήπεδο μπάσκετ 26Χ15μ., γ. Γήπεδο τένις 35Χ17μ. Οι προδιαγραφές του γηπέδου καλύπτουν και αγώνες διπλού.

Αθλητικό Κέντρο Καρδαμιτσίων

Τη μελέτη ενός σημαντικού Αθλητικού-Προπονητικού Κέντρου προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ ωρίμασε ο Δήμος Ιωαννιτών. Έχει προβλέψει 500.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 και για την εξασφάλιση του υπόλοιπου ποσού θα υποβάλει την πρόταση του στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». «Αν το πρόγραμμα δεν καλύψει το απαιτούμενο ποσό, μπορεί να το εξασφαλίσει ο Δήμος, όπως κάναμε μέχρι τώρα, την επόμενη χρονιά», είπε ο κ. Μανταλόβας
Το Αθλητικό Κέντρο στα Καρδαμήτσια θα αποτελείται από τις εξής εγκαταστάσεις: α. Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 64,00*102,00 μ. με συνθετικό χλοοτάπητα, με σταθερή κερκίδα θεατών δυναμικότητας περίπου 400 θέσεων, αποδυτήρια αθλητών, β. Κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1473 τμ, ιατρείο πρώτων βοηθειών, κερκίδα 400 θέσεων, γ. Δύο τυπικά ανοιχτά γήπεδα αντισφαίρισης και ένας προπονητικός τοίχος. Η όλη αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιφραγμένη στα 4 μ., θα έχει μόνιμη κερκίδα 50 θεατών περίπου, δ. Ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ (προδιαγραφές Γ.Γ.Α) με κερκίδα 50 θεατών, ε. Μία διαδρομή που περιβάλλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις μήκους 650 μ. με σταθεροποιημένο χώμα ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων κ.ά. Τέλος στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθεί χώρος πράσινου και κάποιες θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του κέντρου, καθώς ο κύριος όγκος στάθμευσης θα δημιουργηθεί σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο (όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης και σε απόσταση περίπου 120 μ μικρότερη των 300 μ).

Σε πρώτο πλάνο και η εκπαίδευση

Η εκπαίδευση και η εξασφάλιση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές κι ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, ήταν από τις προτεραιότητες της σημερινής Δημοτικής Αρχής και παραμένει ως υψηλή προτεραιότητα και στον προγραμματικό λόγο της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» που διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Γιαννιωτών, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη τύπου το Σάββατο.
Δύο νέες υποψήφιες στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων, από τον χώρο της εκπαίδευσης και οι δύο, η Κική Δημολένη και η Ντέπη Πέτρου, παρουσίασαν τόσο τον απολογισμό όσο και τον προγραμματισμό της παράταξης στον τομέα της παιδείας, πλαισιωμένες από τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Βούλα Τσίλη, επίσης υποψήφια στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων.
Προγραμματικό σχέδιο της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», όπως το παρουσίασε η κ. Πέτρου, είναι:
-Η ολοκλήρωση ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους.
-Η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ανέγερσης του νέου 6/θεσιου δημοτικού σχολείου στο Νεοχωρόπουλο.
-Η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του 25ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Ν. Ζωής, με διασφαλισμένο το οικόπεδο από την Π.Ε .
-Η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του 4ου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, σε διασφαλισμένο οικόπεδο από την Π.Ε.
-Η ίδρυση 2ου δημοτικού σχολείου και την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στην Κατσικά.
-Η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση των ειδικών σχολείων για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες κ.ά.

Επισκέψεις σε Πλάτανο και Λακκώματα

Συνεχής και καθημερινή είναι όλο αυτό το διάστημα η επικοινωνία του Δημάρχου και των υποψηφίων συμβούλων της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» με τους πολίτες. Το Σαββατοκύριακο ο κ. Μπέγκας περιόδευσε σε Κοινότητες της Παμβώτιδας (Πλατανιά, Ηλιόκαλη, Καραδήμα, Δαφνούλα) συμμετείχε στην Ανατολή στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των ελλήνων του Πόντου, ενώ μίλησε σε συγκεντρώσεις κατοίκων στον Πλάτανο και τα Λακκώματα, δύο παραδοσιακές συνοικίες των Ιωαννίνων.
Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Θωμά Μπέγκα και υποψηφίων της παράταξής του με τους κατοίκους των Λακκωμάτων, μια συνοικία όπου έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στην παρούσα δημοτική θητεία, όπως εκτεταμένη ανακατασκευή οδών με ασφαλτοστρώσεις και κατασκευή πεζοδρομίων. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους γιατί η γειτονιά τους θα αναβαθμιστεί με την κατασκευή του Πάρκου Λακκωμάτων, ένα έργο το οποίο μελετήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές.

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη

Τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. κ. Μάξιμο, επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο κ. Μπέγκας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επανεπιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Μητρόπολης σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η κοινωνική πολιτική, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.
«Η συνεργασία μας όλο το προηγούμενο διάστημα με την Μητρόπολη και την εκκλησία γενικότερα ήταν εξαιρετική. Βρήκαμε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη έναν εξαιρετικά ανοιχτόμυαλο άνθρωπο με τον οποίο καταφέραμε να δράσουμε από κοινού σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας αλλά και της προβολής του Δήμου μας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος.
Νωρίτερα ο κ. Μπέγκας επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Δήμου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.