Κάθε παιχνίδι και καλύτερη εικόνα

Αθλητικά

Τον ΟΦΗ υποδέχεται τη Δευτέρα (17.15) ο ΠΑΣ  – Νέο πλήγμα με Γκαρντάφσκι που χτύπησε στη Νεάπολη

Έναν αγώνα δρόμου κάνουν στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ώστε αφενός να προλάβουν να είναι έτοιμοι στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τα συνεχόμενα παιχνίδια και αφετέρου, να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις βασικών παικτών. Στη μεγάλη απουσία του Πέδρο Κόντε προστέθηκε αυτή του Γκαρντάφσκι που αντικαταστάθηκε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό την Πέμπτη και σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Αν έχει υποστεί τράβηγμα, τότε θα επιστρέψει στον επόμενο αγώνα με τον Ατρόμητο εκτός έδρας, ενώ αν πρόκειται για θλάση, τότε ίσως μείνει εκτός δράσης μέχρι και για ένα μήνα.

Ο Ηρακλής Μεταξάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, όσο και σε αυτό της Δευτέρας με τον ΟΦΗ.

Για την αναμέτρηση με τον Ιωνικό και τη «λευκή» ισοπαλία, ο κ. Μεταξάς είπε:

«Είχαμε κι εμείς μεγάλες ευκαιρίες, είχε και ο αντίπαλος. Δεν κοιτάω μόνο το αποτέλεσμα, αλλά βλέπω και τις κινήσεις που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Στην αρχή δεν ήταν αυτές που θέλαμε και δοκιμάσαμε στην προπόνηση. Μετά το διορθώσαμε, προσπαθήσαμε να παίξουμε λίγο μπάλα. Από εκεί βγαίνει και η ευκαιρία, κάνοντας τα σωστά πράγματα. Στο τέλος, όμως και πάλι δεν μπορέσαμε να το διατηρήσουμε».

Αμυντική και επιθετική λειτουργία

Ο ΠΑΣ είναι η μοναδική στην κατηγορία, που δεν έχει ακόμη δεχθεί γκολ από κανέναν αντίπαλο, όμως από την άλλη υπάρχει μία δυσκολία στον τομέα της επιθετικής δημιουργίας, κάτι που αναγνώρισε εμμέσως και ο τεχνικός του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

«Έπρεπε να διορθώσουμε κάποια πράγματα αμυντικά. Άμα πάρουμε τα φιλικά που όλοι με το δίκιο τους είπαν ότι μερικά πράγματα δεν λειτουργούν καλά, όπως κάποια λάθη που κάναμε τότε, τα οποία όμως τώρα δεν τα βλέπω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ότι τα διορθώσαμε. Το να διορθώσουμε όλα τα λάθη μαζί είναι πολύ δύσκολο. Σιγά-σιγά προσπαθούμε όλα να τα βελτιώσουμε. Το δημιουργικό πάντα είναι πιο δύσκολο γιατί έχεις την μπάλα. Αλλά ταυτόχρονα αυτό είναι και το ωραίο του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό ξεχωρίζει το ποδόσφαιρο από άλλα αθλήματα που παίζονται με το χέρι. Με το πόδι είναι το δύσκολο. Κοιτάμε να βελτιώσουμε και τα δυο κομμάτια», τόνισε για να προσθέσει λίγο μετά πως όλοι είναι ευχαριστημένοι με τους επτά βαθμούς που έχει ήδη η ομάδα.

«Κάποια στιγμή με ρωτήσατε ποια μπάλα μου αρέσει και απάντησα “αυτή που κερδίζει”. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τους βαθμούς που έχουμε και όλα τα υπόλοιπα θέλουν δουλειά. Το πότε θα είμαστε έτοιμοι δεν θα το μαντέψω. Βγαίνει από τις προπονήσεις, αυτοί που θα κάνουν καλά κομμάτια στις προπονήσεις, αυτοί θα παίξουν στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια οι αλλαγές. Προχωράμε πάντα με τις ιδέες και αυτά που μας δείχνει η προπόνηση».

Πόσο επηρέασε την ομάδα η απουσία του Κόντε

Ο κ. Μεταξάς ρωτήθηκε για το εάν και κατά πόσο διέκρινε ότι οι παίκτες του επηρεάστηκαν σε ψυχολογικό επίπεδο από τον τραυματισμό και την απουσία του Πέδρο Κόντε.

«Δεν είμαι στο μυαλό τους να δω πόσο επηρεάστηκαν. Εμείς το συζητήσαμε με την έννοια ότι μιλάμε για αυτούς που υπάρχουν. Εκεί ήταν η συγκέντρωσή μας, στα παιδιά που τώρα έχουμε και που μπορούμε να βοηθήσουμε. Το ίδιο είπε και ο Πέδρο που ήταν μαζί μας στο ξενοδοχείο. Το να μιλάμε για παίκτες που δεν έχουμε είναι σαν να μιλάμε για μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ. Γιατί να μιλάμε για αυτό; Πρέπει να συγκεντρωθούμε τι θα κάνουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αυτοί που θα είμαστε στο γήπεδο».

Ομαδικότητα και με τον ΟΦΗ

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ τη Δευτέρα, ο προπονητής του ΠΑΣ είπε πως αυτό που θέλει από τους παίκτες του σε σχέση με την εικόνα της Πέμπτης, είναι μεγαλύτερη ομαδικότητα.

«Θέλω να βγει η ομαδικότητα. Ένας λόγος που δεν φέραμε χθες τη νίκη ήταν ότι, η μπροστινή ζώνη έκανε άμυνα λίγο λιγότερο απ’ ό,τι στα προηγούμενα ματς. Αυτό θα το δουλέψουμε και όλα τα άλλα θα τα συζητούσαμε και θα τα δούμε στο γήπεδο.

Πιστεύω ότι αυτό που τους λείπει (σ.σ του ΟΦΗ) είναι το αποτέλεσμα. Δεν είδα γενικότερα στο πρωτάθλημα καμία ομάδα εύκολη. Ίσα-ίσα βλέπω πολύ καλές μονάδες, έξυπνες κινήσεις μέσα στο γήπεδο και πρέπει να το σταματήσουμε αυτό στον αντίπαλο κι εμείς οι ίδιοι να δημιουργήσουμε κάποιες φάσεις για γκολ».

Σφυρίζει ο Αγγελάκης

Διαιτητής της αναμέτρησης της Δευτέρας ορίστηκε ο Αγγελάκης του συνδέσμου Μακεδονίας. Βοηθοί του θα είναι οι Παναγιώτης-Δημήτριος Σακκάς (Θεσσαλίας) και Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιά). Τέταρτος θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας).

Στο VAR τοποθετήθηκαν οι Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) και Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).