ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ -«Δεν είμαστε αναλώσιμοι»

Νέα

Κείμενο με το οποίο διαμαρτύρεται για τις συνθήκες μεταφοράς του προσωπικού της στον Έβρο προκειμένου να συνδράμει στις φωτιές που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσε η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως κάθε μέρα γίνονται αλλαγές προσωπικού και εργαζόμενοι καλύπτουν 1.200 χλμ σε καθημερινή βάση, για να υπογραμμίσει τους κινδύνους που απορρέουν μέσα από τέτοιου είδους διαχείριση, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως δεν υπάρχει… ίχνος μέριμνας για στέγαση και διπλά πληρώματα λόγω τις απόστασης.

«Αλήθεια οδήγησε ποτέ κανείς τόσα χιλιόμετρα να δει πως είναι με όλη αυτή την καταπόνηση από τις πυρκαγιές και τις υψηλές θερμοκρασίες; Θα νιώθατε ασφάλεια αν επιβαίνατε σε ένα τέτοιο όχημα; Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για στέγαση και διπλά πληρώματα λόγω τις απόστασης;  Ας δεχθούμε το γεγονός της αναστάτωσης των πρώτων ημερών ως ελαφρυντικό… ύστερα όμως από τόσες ημέρες πραγματικής εξόντωσης του προσωπικού δεν χωράει καμία δικαιολογία.  Συνεχίζετε το ρίσκο του ατυχήματος, δεν είμαστε αναλώσιμοι….

Αξιότιμε Κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος. Αξιότιμοι Κύριοι Υπαρχηγοί, Συντονιστές, Στρατηγοί, Περιφερειάρχες σας θέτουμε προ των ευθυνών σας. Ενδιαφερθείτε για το προσωπικό σας προστατεύεστε το, θα είστε “υπεύθυνοι” έτσι κι αλλιώς σε ενδεχόμενο ατύχημα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.