Ενοποίηση για πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού

Νέα

Την ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος

Την ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ενώ εκτίμησε επίσης ότι αναμένονται άμεσα πανευρωπαϊκές αποφάσεις για την τέταρτη δόση.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες. Προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον μήνα Μάιο και δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Μένουν οι μάσκες

Σχετικά με την χρήση προστατευτικών μασκών στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική, οικονομική ζωή, ενώ στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να «φύγει» άμεσα.