Ένας Γιαννιώτης στην κεφαλή του «Υπερταμείου»

Νέα

Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης

Ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης είναι ο νέος πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστής και ως «Υπερταμείο» που ανακοίνωσε το εποπτικό της συμβούλιο.
Ο κ. Δερδεμέζης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα (σ.σ. είναι αδερφός του διοικητή του Γ.Ν. Χατζηκώστα Σπύρου Δερδεμέζη), αναλαμβάνει την προεδρία ενώ ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα σύνθεση του Δ.Σ., με ισχύ από τις 16 Φεβρουαρίου 2021 έχει ως εξής:
-κ. Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, Μη εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος ΔΣ
-κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος
-κ. Στέφανος Γιουρέλης, Εκτελεστικό μέλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος
-κα. Ηρώ Αθανασίου, Μη εκτελεστικό μέλος
-κ. Μάρκος Βερέμης, Μη εκτελεστικό μέλος
-κα. Τζιοβάννα Καμπούρη, Μη εκτελεστικό μέλος
-κ. Θύμιος Κυριακόπουλος, Μη εκτελεστικό μέλος
-κ. Σπύρος Λορεντζιάδης, Μη εκτελεστικό μέλος
-κα. Μαρίνα Νιφόρου, Μη εκτελεστικό μέλος

Ο κ. Δερδεμέζης είχε προηγουμένως διοριστεί μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ τον Φεβρουάριο του 2020 και είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων και της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων. Είναι έμπειρο ανώτατο στέλεχος, με σημαντική εμπειρία άνω των 20 ετών στις αναδυόμενες αγορές και σε σύνθετα διεθνή περιβάλλοντα καθώς και στην ηγεσία αλλαγών.

Η πιο πρόσφατη θέση του ήταν αυτή του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και του Εκτελεστικού Διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ Cement.
Περαιτέρω, έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων θυγατρικών του Ομίλου TΙΤΑΝ Cement στην Ευρώπη και στον τραπεζικό τομέα στο εξωτερικό. Οι τομείς εξειδίκευσής του είναι η διαχείριση χαρτοφυλακίου και λειτουργιών ο εταιρικός μετασχηματισμός και η εταιρική διακυβέρνηση. Είναι Χημικός Μηχανικός πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Pennsylvania State University. Επίσης, διαθέτει τίτλο MBA από το ALBA Graduate Business School και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια διοίκηση από το Harvard University, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το International Directors Program (IDP and Board Accreditation) του INSEAD.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ