Εμβολιαστικό κέντρο και στον Δήμο Δωδώνης

Νέα

Ξεκινούν εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων αλλά παραμένει το αίτημα για ακόμη δύο εμβολιαστικά κέντρα

Στη… μάχη των εμβολιασμών μπαίνει και το Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων δίνοντας εν μέρει λύση στο πρόβλημα μετακίνησης που είχαν οι κάτοικοι του Δήμου Δωδώνης, που για να εμβολιαστούν έπρεπε να προσέλθουν σε κάποιο από τα εμβολιαστικά κέντρα των Ιωαννίνων.

Βέβαια, το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο γιατί ο Δήμος Δωδωνής έχει μεγάλη έκταση και για τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά η μετακίνηση προς τα Δερβίζιανα μόνο εύκολη δεν είναι.
Έτσι, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης η κοινωνική υπηρεσία του δήμου με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καταγράφουν συνεχώς τις ανάγκες που υπάρχουν, σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης, τότε αναλαμβάνουν την ευθύνη να μεταφέρουν τους ηλικιωμένους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο δήμος Δωδώνης παράλληλα επαναφέρει το αίτημά του για τη δημιουργία δύο ακόμη εμβολιαστικών κέντρων στο Κρυφοβό και την Τύρια αντίστοιχα, αν και αυτό προσκρούει στην έλλειψη προσωπικού των Κέντρων Υγείας και του ΕΟΔΥ.
«Έχουμε δεσμευθεί να υποστηρίξουμε με μέσα και δικό μας προσωπικό αυτή την προσπάθεια αλλά το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι πρέπει να υπάρχουν γιατροί στα εμβολιαστικά κέντρα, που δεν εξαρτάται από εμάς. Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μην εμβολιαστεί κάποιος ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής που το επιθυμεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλος στόχος η δημιουργία μουσείου στον αρχαιολογικό χώρο

Η πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης έδωσε τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να επαναφέρει στο προσκήνιο τα αιτήματα του δήμου Δωδώνης προς την κεντρική κυβέρνηση για την επίλυση ζητημάτων που χρονίζουν στον αρχαιολογικό χώρο.
Η προσφυγή του δήμου για την Α’ ζώνη του αρχαιολογικού χώρου εξακολουθεί να εκκρεμεί στο ΣτΕ ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης υπάρχει απόλυτη ανάγκη επαναλειτουργίας του αναψυκτηρίου που παραμένει κλειστό εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσης η δημοτική αρχή κρίνει ώριμες τις συνθήκες για την λειτουργία από το αμέσως επόμενο διάστημα του εκθετηρίου – πωλητηρίου, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι η ίδρυση ενός μουσείου στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
«Η αίγλη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης είναι παγκόσμια, υπάρχει η δυνατότητα και διαθεσιμότητα των εκθεμάτων, χωρίς να υποβαθμίζουμε κανένα άλλο μουσείο και θεωρούμε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει το αίτημα αυτό.

Ο δήμος Δωδώνης ωστόσο προχωρά στην κατασκευή του μουσείου εικονικής πραγματικότητας στην αρχαία Δωδώνη μέσα από το INTERREG Ελλάδα- Αλβανία.
Κυρίαρχος στόχος μας είναι να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες στην αρχαία Δωδώνη αλλά να τους δίνουμε παράλληλα και τη δυνατότητα να μένουν όσο γίνεται περισσότερο στην περιοχή», κατέληξε.