Εμβολιασμό για όλους τους εργαζόμενους ζητά ΟΚΠΑΠΑ

Νέα

Απαντά στις κατηγορίες του Συλλόγου Εργαζομένων για διακρίσεις

Κατηγορίες για τη διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» σε σχέση με την δυνατότητα εμβολιασμού των εργαζομένων στις υπηρεσίες και τις δομές του, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τη Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» ότι χώρισε τους εργαζόμενους σε δυο ομάδες, όπου την μεν μια ομάδα δήλωσε για δυνατότητα εμβολιασμού, τη δε άλλη την άφησε εκτός λίστας.

Από την πλευρά του ο ΟΚΑΠΑ για τις συγκεκριμένες κατηγορίες απαντά πως ο Σύλλογος κάνει νοητικές υπερβάσεις.
«Η απάντηση προς τον Σύλλογο είναι σαφής και ξεκάθαρη:
-Έχει τέτοια δυνατότητα η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» να παρεμβαίνει σε μια κεντρική διαδικασία που αποφασίζεται από τον ΕΟΔΥ και την επιτροπή εμβολιασμών;
-Αν δεχτούμε ότι έχει τέτοια δυνατότητα, ποιο είναι το κριτήριο με το οποίο διαχώρισε τους εργαζόμενους;

Για ενημέρωση των πολιτών, δηλώνουμε ότι η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», μια μέρα πριν το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου, έστειλε έγγραφο προς όλες τις υπεύθυνες αρχές (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εργασίας, Ειδική Επιτροπή Εμβολιασμών) όπου αφ’ ενός ζητάει να ενημερωθεί πως υπήρξε αυτή η δυνατότητα σε ένα μέρος των εργαζομένων, αφετέρου προτρέπει να ενταχθούν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της υπηρεσίας στον εμβολιαστικό προγραμματισμό.
Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», όσο και στον Κ. Δήμαρχο.

Επομένως είναι σίγουρο ότι ήταν και σε γνώση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Ν. Ιωαννίνων. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται από το έργο της Διοίκησης του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.». Εμείς θα συνεχίσουμε την δουλειά μας, μαζί με τους εργαζόμενους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το ενδιαφέρον μας, την εκτίμησή μας και την συμπόρευση μαζί τους, για την παροχή υψηλών κοινωνικών υπηρεσιών», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην απαντητική ανακοίνωση του ΟΚΠΑΠΑ.