ΕΛΕΝΗ ΚΙΟΣΣΕ -Στα κάτω της… η εμπορική αγορά

Νέα

Λίγο οι εθνικές εκλογές, λίγο ο καιρός και η εικόνα της εμπορικής αγοράς των Ιωαννίνων δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Οι καταναλωτές κάνουν τη βόλτα τους, χαζεύουν τις βιτρίνες αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα περάσουν το κατώφλι και θα προχωρήσουν σε αγορές. Από την μια ο καιρός που μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει και από την άλλη η ακρίβεια και η οικονομική ανασφάλεια, κρατούν μαζεμένους τους καταναλωτές που κάνουν συγκρίσεις ενώ το τελευταίο διάστημα προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά. Η τελευταία συνήθεια αναπτύχθηκε την περίοδο της πανδημίας.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελένη Κιοσσέ ρωτήθηκε για την κατάσταση στην αγορά αλλά και για την συζήτηση που έχει ανοίξει και αφορά στην φορολόγηση επιχειρήσεων. Η κα Κιοσσέ εξήγησε για ακόμη μια φορά ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις ήδη έχουν μεγάλη φορολόγηση λέγοντας ότι οι πολιτικές οφείλουν να είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και όχι την επιβολή λουκέτου… σε πολλά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Η έλευση του καλοκαιριού αναμένεται να αλλάξει και την ψυχολογία των καταναλωτών καθώς πάντα την περίοδο αυτή σημειώνεται μείωση των υποχρεώσεων που βαρύνουν οικογενειακούς προϋπολογισμούς.  «Το διαθέσιμο εισόδημα βαίνει συνεχώς μειούμενο, με τους περισσότερους να αδυνατούν να ανταποκριθούν  στις άμεσες υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, διατηρούμε την αισιοδοξία μας και πιστεύουμε ότι τους θερινούς μήνες θα καταγράψουμε καλύτερη πορεία», σημειώνει η κα Κιοσσέ.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ