Ελεγχόμενη η αύξηση κρουσμάτων στα Γιάννενα

Νέα

Σημαντική η επιβάρυνση στο προσωπικό του τοπικού ΕΚΑΒ

τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο γεν. γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.
και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, αλλά όχι μόνον με αυτήν, με τον διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Μιχ. Τσοβίλη και με εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στην επίσκεψη και στο σκοπό που αυτή υπηρετεί, σε επίπεδο ενημέρωσης της διοίκησης για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν προ βλήματα που τυχόν υπάρχουν και διαπιστώνονται.
«Η περιοχή παρουσιάζει μία αυξητική τάση στα κρούσματα, αλλά προς το παρόν, αυτή είναι ελεγχόμενη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Αυξημένες οι διακομιδές για την Αλβανία

Ως μείζον ζήτημα για το ΕΚΑΒ έθεσε η τοπική διοίκηση και οι εργαζόμενοι, τις αυξημένες διακομιδές από τη γειτονική Αλβανία μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς. Είναι μία πραγματικότητα άλλωστε, που εκτός από τη διάσταση που αναφέρεται στην αύξηση του αριθμού των νοσηλειών στα νοσοκομεία, δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους για τα πληρώματα των ασθενοφόρων που κάνουν τις διακομιδές. Ο κ. Παπαευσταθίου παραδέχθηκε πως το πρόβλημα υφίσταται και είναι οξυμένο, το διαχώρισε ωστόσο όπως και ο κ. Κωτσιόπουλος από την άποψη που διατυπώνεται γενικότερα, περί κλεισίματος των συνόρων και αναστολής των διακομιδών.

«Είναι ένα υπαρκτό και σύνθετο ζήτημα, το οποίο συζητήθηκε και με τον κ. δήμαρχο και τον κ. περιφερειάρχη, αλλά και με την τοπική διεύθυνση του ΕΚΑΒ. Αφορά έλληνες πολίτες της γειτονικής χώρας, ομογενείς που έχουν δικαίωμα νοσηλείας στην Ελλάδα και θα δούμε με ποιον τρόπο θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.
Τέλος, αναφορικά με την επιβάρυνση του ΕΚΑΒ την περίοδο της πανδημίας και ειδικότερα στο δεύτερο και τρίτο κύμα, ο κ. Παπαευσταθίου αποδέχθηκε, ότι υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του προσωπικού, πλην όμως αυτή παραμένει ακόμη σε ελεγχόμενα επίπεδα.