Εκτός τηλεκπαίδευσης χιλιάδες μαθητές στα Ιωάννινα

Νέα

Τις μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό και σύνδεση στο ίντερνετ αναδεικνύει η Μ. Τζούφη

Την άμεση κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό (tablets, laptops) στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης ζητά η Μερόπη Τζούφη, με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει ότι οι ελλείψεις στα Ιωάννινα αγγίζουν τις 2.000. Πιο ειδικά, αναφέρει πως περίπου 900 μαθητές της πρωτοβάθμιας και περίπου 1.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση. Σημειώνει επίσης πως σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι καταγεγραμμένες ανάγκες σε τεχνολογικό εξοπλισμό ξεπερνούν τις 3.500 σε όλη την Ήπειρο.

Παράλληλα, επισημαίνει πως σε μια σειρά από απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές είτε δεν υπάρχει σύνδεση στο internet είτε το σήμα είναι ιδιαίτερα ασθενές, καθιστώντας αδύνατη την παρακολούθηση των μαθημάτων.
Κλείνοντας, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για την έλλειψη προετοιμασίας όσον αφορά τον εξοπλισμό των μαθητών από το πρώτο κύμα της πανδημίας μέχρι το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων, ενώ ζητά άμεσες ενέργειες για τη διάθεση εξοπλισμού σε όσους μαθητές δε διαθέτουν ή δεν έχουν σύνδεση στο internet, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ισότιμη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Βουλευτές στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας

Έτοιμοι να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας δηλώνουν με σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια όλοι οι βουλευτές – γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές άλλων κομμάτων.
Με επικεφαλής τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη και «με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», οι βουλευτές-ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όπως υπογραμμίζεται στην σχετική επιστολή τους, προτίθενται  να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι βουλευτές-ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι οι :
Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια
Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος
Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος
Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας
Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος
Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος
Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογία

Ερωτηθείσα για την κίνηση αυτή η Μερόπη Τζούφη ανέφερε ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση ενώ τόνισε ότι στην επιστολή απάντησε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας ότι εάν παραστεί ανάγκη θα τους καλέσει να φορέσουν τις ιατρικές τους ποδιές και να συμβάλλουν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Η κα. Τζούφη επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την πρόσληψη τουλάχιστον 15.000 υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση και βαρύτητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη.
«Εμείς ζητούμε στήριξη της δημόσιας υγείας και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που περιλαμβάνουν προσλήψεις και αύξηση των κονδυλίων που αφορούν την Υγεία ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας».
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ