Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την πτήση «Ιωάννινα- Ηράκλειο»

Νέα

Χαμόγελα ικανοποίησης στον τουριστικό κλάδο αλλά και συνολικά καθώς μετά από πιέσεις αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ευρωπαϊκής επιτροπής 

Χαμόγελα ικανοποίησης στον τουριστικό κλάδο αλλά και συνολικά καθώς μετά από πιέσεις αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ευρωπαϊκής επιτροπής  η ανακοίνωση για την πραγματοποίηση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την τακτική αεροπορική γραμμή Ιωαννίνων- Ηρακλείου.

Η γραμμή μετά από περιπέτειες αρκετών μηνών και διαμαρτυρίες, εντάχτηκε , τελικά,  στις άγονες γραμμές.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω της Διαδικτυακής πύλης, στην οποία θα αναρτηθεί τις προσεχείς ημέρες η Διακήρυξη.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών ορίζεται στις 61 ημέρες και προσδιορίζεται ως τις 17 Ιουλίου.

 Εκκίνηση την 1η Οκτωβρίου

Όπως ανέφερε ο Στάθης Σιούτης από την Ένωση Ξενοδόχων η πτήση θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου για την εκτέλεση τακτικών αεροπορικών δρομολογίων χωρίς αποκλειστικότητα και χωρίς να λάβουν οικονομικό αντιστάθμισμα, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται, οι υποχρεώσεις ελάχιστης συχνότητας πτήσεων, ελάχιστων προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως, καθώς και μέγιστης τιμής ναύλου.

«Ο διαγωνισμός αφορά την εκτέλεση πτήσεων από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2027. Το πρόγραμμα πτήσεων που έχει καθοριστεί από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας προβλέπει: Τρεις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 90 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη χαμηλή περίοδο. Τέσσερις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 120 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη μέση περίοδο. Έξι πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 180 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την υψηλή θερινή περίοδο», ανέφερε ο κ. Σιούτης,  εξηγώντας ότι αυτή η γραμμή αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη και στις δυο περιοχές καθώς θα ανοίξει τον δρόμο για σχολικές εκδρομές ενώ την γραμμή αναμένεται να χρησιμοποιούν και πολλοί φοιτητές που διαμένουν στα Γιάννενα για τις σπουδές τους. Μέσα από αυτό το άνοιγμα τα οφέλη για την ανάπτυξη συνεργασιών διευρύνονται.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ