Δυστύχημα στα Τέμπη: Παραδόθηκε το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων

Νέα

Περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία

Παραδόθηκε σήμερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το 250 σελίδων πόρισμα αναμένεται να συμπεριληφθεί στη δικογραφία καθώς περιλαμβάνονται κρίσιμα στοιχεία, όπως συνομιλίες και υλικό. Ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα αξιολογήσει το περιεχόμενο για να διαπιστώσει τυχόν ευθύνες και άλλων προσώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται πως τα πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ έχουν ζητήσει και έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ωστόσο, το ένα εξ αυτών αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον του εφέτη ανακριτή, μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης από το 2021 ως σήμερα, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθούν δύο ακόμη διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού. Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθούν οι δύο γενικοί διευθυντές Δικτύου του ΟΣΕ.

Η δίωξη σχετίζεται με θέματα ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου όπως η απουσία τηλεδιοίκησης στον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας τη νύχτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τις ευθύνες για τη μη λειτουργία των συστημάτων να εξελίσσονται σε βάθος εξαετίας καθώς δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων κατείχαν συγκεκριμένη διευθυντική θέση στον ΟΣΕ από το 2017.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ