Διπλό το άγχος για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου

Νέα

Ανοιγοκλείνουν τα σχολεία… ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παλεύουν να βρουν μια ισορροπία και μια κανονικότητα που προ πολλού έχει χαθεί. Στην χειρότερη θέση οι μαθητές που ετοιμάζονται για πανελλαδικές. 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της επανέλαβε ότι στόχος είναι να ανοίξουν άμεσα οι σχολικές μονάδες της χώρας καθώς οι μαθητές έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του σχολικού έτους κάνοντας τηλεκπαίδευση.

Όπως είπε «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια» ενώ εξήγησε ότι ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Μιλώντας για την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι χωρίς όμως να αναφερθεί σε νέα περικοπή της ύλης στην οποία θα εξεταστούν χιλιάδες μαθητές. 

 

Δύσκολα τα πράγματα για όσους δίνουν Πανελλαδικές 

 

Την ίδια ώρα ο γραμματέας του Συλλόγου Φροντιστών Γιώργος Φούκας μιλά για την αναγκαιότητα να επιστρέψουν στις αίθουσες τουλάχιστον οι μαθητές της Γ Λυκείου που δυσκολεύονται μέσα από την τηλεκπαίδευση να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

«Η τηλεκπαίδευση έχει κουράσει τους πάντες και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει την δια ζώσης εκπαίδευση και τα όποια εκπαιδευτικά κενά δημιουργούνται» ανέφερε μεταξύ άλλων αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μαθητές που ετοιμάζονται για να δώσουν εξετάσεις τον Ιούνιο. Κανείς δεν ξέρει στο μεταξύ εάν και εφόσον υπάρξει νέα περικοπή στην ύλη των εξετάσεων μιας και τα παιδιά στην πραγματικότητα δεν βρέθηκαν καθόλου στις αίθουσες και διδάχτηκαν την ύλη με τηλεκπαίδευση ενώ αντίστοιχα κινήθηκαν και τα φροντιστήρια. 

«Νομίζουμε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές της Γ λυκείου για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα δια ζώσης μαθήματα έστω και τώρα στην τελική ευθεία» κατέληξε ο κ. Φούκας.  

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ