ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ-Διευκρινίσεις για τον φάκελο ένταξης στην UNESCO

Νέα

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια ένταξης της περιοχής του Ζαγορίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Δήμος Ζαγορίου στην προσπάθεια αυτή συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού. Φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και θέλουν τμήματα του φακέλου υποψηφιότητας να έχουν ανατεθεί στην «Πρωτοβουλία Ζαγόρι UNESCO40», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, δεν ευσταθούν.

«Με την εν λόγω Πρωτοβουλία δεν έχουμε καμία απολύτως συνεργασία – ούτε θα μπορούσαμε άλλωστε – καθώς πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία που δεν έχει καμία συμμετοχή στην προετοιμασία του φακέλου ένταξης.

Κατόπιν τούτου καλούμε τους δημότες και φίλους του Ζαγορίου να συμμετέχουν συγκροτημένα και να να μην εμπιστεύονται πληροφορίες και ενημερώσεις που αναρτούνται και αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ομάδες και φορείς αμφιβόλου αξιοπιστίας, αλλά να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες που νόμιμα και συντεταγμένα έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση της προσπάθεια ένταξης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.